Connect with us

Nieuwste

Nasrien en haar kinderen kunnen amper rondkomen: ”Weekgeld veel te laag”

Op maandagavond heeft Nadia Moussaid haar nieuwe programma “Nadia” gelanceerd met als thema ‘arm zijn in een rijk land’.

Het programma bracht verschillende mensen aan het woord die dagelijks worstelen met het rondkomen met weinig geld.

Het programma stelde de kijker bl00t aan de realiteit van armoede in een rijk land en liet zien hoe moeilijk het kan zijn om te leven met een beperkt budget.

Een van de mensen die in het programma aan het woord kwamen was Nasrien, een moeder van vier kinderen die moet leven van 90 euro per week of soms zelfs minder.

Nasrien is al 23 jaar met schulden en heeft geen geld voor simpele dingen zoals deodorant. Het gezin is afhankelijk van de voedselbank, waar ze vaak ongezonde producten krijgen.

Nasrien vindt het moeilijk om voor haar kinderen drie keer per dag een maaltijd op tafel te zetten en verdeelt de maaltijd die ze krijgt van de voedselbank over de week.

In de winter heeft het gezin nauwelijks de verwarming aan gehad en zaten ze onder dubbele dekens op de bank. Nasrien vertelde dat ze bang was voor een hoge energierekening.

Het gezin heeft weinig geld en daarom kunnen ze veel dingen niet doen. “Wat zij nodig hebben voor school, kan ik niet betalen.

Drogisterij-spulletjes ook niet. Hele simpele dingen.” Haar oudste dochter is zelfs van school gestuurd vanwege de situatie waarin Nasrien leeft. “Ze hebben geen gelijke kans. Ze staan met 3-0 achter.”

Nasrien voelde zich niet gehoord en vond het moeilijk dat haar kinderen moesten lijden onder haar armoede.

Haar zoon Zakariyya werd gepest op school vanwege zijn uiterlijk en de situatie thuis. Hij kreeg van zijn klasgenoten te horen dat zijn gezin in armoede leefde “omdat al het geld gaat naar eten voor jou.”

Nasrien raakte geëmotioneerd door de verhalen van haar kinderen en vertelde dat ze zich niet schaamde, maar wel altijd erg bang was. Ze was bang dat VeiligThuis op de stoep zou staan.

Het programma toonde de struggles van mensen die dagelijks moeten rondkomen met weinig geld. Het liet zien hoe armoede mensen kan isoleren en hen in een uitzichtloze situatie kan brengen. Het programma benadrukte ook dat armoede een monster is dat je van alle kanten pakt, zelfs in een rijk land zoals Nederland.

Dochter Mia van Nasrien benadrukte dat armoede bestaat, zelfs in een rijk land als Nederland. Ze hoopt dat mensen zich bewust worden van de armoedeproblematiek en dat er meer begrip komt voor mensen die dagelijks moeten rondkomen met weinig geld.

Nasrien hoopt ooit uit de schulden te zijn en wil dat ze niet continu hoeft om te kijken naar haar portemonnee. Ze vindt het belangrijk dat ze en haar kinderen een gelijke kans krijgen.