Connect with us

Nieuwste

Nadia-kijkers onder de indruk van moeder die eigen zoon in gevangenis gooit: ‘Dapper’

In het NPO 1-programma Nadia stond deze week een vraag centraal: ‘Hoe voelt het als je kind in de gevangenis belandt?’

In de uitzending waren enkele ouders te gast die dit hadden meegemaakt. Een moeder die besloot om haar eigen zoon aan te geven, maakte heel wat indruk.

Voor heel wat ouders komt het nieuws dat hun kind naar de gevangenis moet als een complete verrassing. Voor moeder Inge was dit anders.

Niet minder dan zijzelf zorgde ervoor dat haar zoon achter de tralies belandde. “Ik was bang voor de gevolgen dat hij alsmaar verder zou gaan.”

“Nu was het voorlopig nog provoceren en bedreigen bij mij, maar ik dacht, dadelijk gaat hij ook mensen op straat lastigvallen. Dat wil je helemaal niet.”

Inge geeft toe dat het heel moeilijk was om naar de politie te stappen. “Maar hij ging wel echt ver binnen het gezin. Ja, je mag toch geen bang hebben van je eigen kind.”

Presentatrice Nadia Moussaid wilde wel weten wat haar zoon dan zoal uitrichtte. Ze vertelt dat hij haar optilde en dan neerzette in een hoek van de keuken.

Ze verduidelijkt meteen: “Het deed me verder eigenlijk niets hoor, echt niet. Toen heb ik hem een keer gezegd: ‘Als jou dat oplucht, sla me dan maar in elkaar’. Dat heeft hij wel nooit gedaan.”

Vooral in het weekend wanneer de zoon aan de verboden middelen zat, ging het er heftig aan toe. “Dan liep het echt uit de hand. Op een gegeven moment stond hij met een mes in zijn hand boven aan de trap toen zijn vader thuiskwam van zijn werk.”

Inge geeft aan dat ze op een bepaald ogenblik echt ten einde raad was. “Ook om hem tegen zichzelf te beschermen, moet je iets doen.”

Kijkers laten massaal hun steun blijken voor Inge. Iemand schrijft op Twitter: “Jeetje. Wat een moedige vrouw bij Nadia. Om je eigen zoon aan te geven, dan is er wel heel veel gebeurd. Ze liet hem niet vallen.”