-

Nieuwste

Moeder laat 1,5 jaar oude dochter krekels eten: ‘Bespaar honderden euro’s op boodschappen’

Tiffany Leigh uit Toronto is de trotse moeder van een jonge dochter. Ze besloot haar dochter al op anderhalf jaar jong krekels te voeren als maaltijd.

Tijdens een bezoek aan Azië had ze zelf voor het eerst insecten. Ze at niet alleen krekels, maar ook geroosterde schorpioenen en gefrituurde tarantula’s.

Vanaf het ogenblik dat haar dochter vast voedsel begon te eten, besloot Tiffany om haar dochter ook insecten te laten eten. Daarvoor heeft ze verschillende redenen.

Tiffany legt uit: “Ze een voortreffelijke verhouding in eiwitten en kunnen worden gebruikt om veel duurdere etenswaren te vervangen.”

“Denk aan kip, varkensvlees en rundsvlees. Ik bespaar nu honderden dollars op mijn boodschappen.”

Krekels bevatten ontzettend veel eiwitten. Zo leveren twee eetlepels krekelpoeder wel 100 procent aan de dagelijkse eiwitbehoefte van kinderen.

De moeder vervolgt: “Ik begon mijn dochter krekelhapjes te voeren, besteld bij Entomo Farms. Dat is een detailhandelaar die levensmiddelen met krekelrecepten verkoopt.”

Tiffany zegt dat haar dochter voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. De moeder geeft het wel in poedervorm. Haar dochtertje heeft het namelijk wel moeilijk om hele insecten op te eten.

“Ikzelf had nooit problemen met die alternatieve voedingswaren op basis van krekelmeel. Maar toen ik het hele insect aan mijn baby probeerde te geven, nam ze maar een hapje en gooide de rest”, aldus de moeder.

Toen werd Tiffany creatief. Ze begon de krekels te mengen in beslag voor pannenkoeken. Op die manier kreeg haar dochter de noodzakelijke eiwitten binnen.

Eenmaal haar dochter wat ouder is, wil ze haar ook andere insecten laten eten. Het gaat dan om mieren, wormen en sprinkhanen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder