Connect with us

Nieuwste

Moeder laat 1,5 jaar oude dochter krekels eten: ‘Bespaar honderden euro’s op boodschappen’

Tiffany Leigh uit Toronto is de trotse moeder van een jonge dochter. Ze besloot haar dochter al op anderhalf jaar jong krekels te voeren als maaltijd.

Tijdens een bezoek aan Azië had ze zelf voor het eerst insecten. Ze at niet alleen krekels, maar ook geroosterde schorpioenen en gefrituurde tarantula’s.

Vanaf het ogenblik dat haar dochter vast voedsel begon te eten, besloot Tiffany om haar dochter ook insecten te laten eten. Daarvoor heeft ze verschillende redenen.

Tiffany legt uit: “Ze een voortreffelijke verhouding in eiwitten en kunnen worden gebruikt om veel duurdere etenswaren te vervangen.”

“Denk aan kip, varkensvlees en rundsvlees. Ik bespaar nu honderden dollars op mijn boodschappen.”

Krekels bevatten ontzettend veel eiwitten. Zo leveren twee eetlepels krekelpoeder wel 100 procent aan de dagelijkse eiwitbehoefte van kinderen.

De moeder vervolgt: “Ik begon mijn dochter krekelhapjes te voeren, besteld bij Entomo Farms. Dat is een detailhandelaar die levensmiddelen met krekelrecepten verkoopt.”

Tiffany zegt dat haar dochter voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. De moeder geeft het wel in poedervorm. Haar dochtertje heeft het namelijk wel moeilijk om hele insecten op te eten.

“Ikzelf had nooit problemen met die alternatieve voedingswaren op basis van krekelmeel. Maar toen ik het hele insect aan mijn baby probeerde te geven, nam ze maar een hapje en gooide de rest”, aldus de moeder.

Toen werd Tiffany creatief. Ze begon de krekels te mengen in beslag voor pannenkoeken. Op die manier kreeg haar dochter de noodzakelijke eiwitten binnen.

Eenmaal haar dochter wat ouder is, wil ze haar ook andere insecten laten eten. Het gaat dan om mieren, wormen en sprinkhanen.