-

Nieuwste

Mia Nicolai en Dion Cooper na eerste repetitie: ‘Eisen excuses van heel Nederland’

De afgelopen periode kregen Mia Nicolai en Dion Cooper bakken kritiek over zich heen. Het duo, dat Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival in Liverpool, zong ronduit vals tijdens eerdere optredens.

Nederland had dan ook geen vertrouwen meer in het muzikaal duo. Nu lijkt de publieke opinie te kantelen. Nu mochten ze voor het eerst repeteren op het podium in Liverpool. En nu zijn de reacties wel positief!

Vrijdag lieten Dion en Mia bij Khalid en Sophie al weten dat ze het nummer Burning Daylight vanaf nu een octaaf hoger zingen. Daarna brachten ze een aangepaste versie van hun liedje.

Deze week stapten ze op het vliegtuig richting Liverpool. Ondanks de roerige periode deden ze dat vol vertrouwen. “We staan hier met een gevoel van geluk, zelfvertrouwen en gezonde spanning”, vertelde Cooper op Schiphol.

Zoals gebruikelijk zijn de eerste repetities achter gesloten deuren. Nu zijn alle repetities tot aan de generale repetitie niet toegankelijk voor het publiek. De EBU nam deze maatregel om ervoor te zorgen dat de artiesten zich in alle rust kunnen voorbereiden.

Pas tijdens de generale repetitie op 8 mei zal geweten zijn hoe de act van het tweetal er uiteindelijk zal uitzien. Woensdag mogen Nicolai en Cooper weer een repetitie doen.

Toch kreeg het publiek al een voorsmaakje van het optreden. Vandaag deelde het festival immers beelden van het optreden.

In de video is te zien dat Cooper en Nicolai op een draaiden schijf op het podium staan. Daardoor krijgt de act een intiem karakter.

Het is ook voor het eerst dat de reacties op de sociale media positief zijn. Iemand schrijft: “Eerlijk is eerlijk – ik vond het (wat ik zojuist heb gezien van Mia & Dion) PRÁCHTIG: ik vond het een ontroerend, indrukwekkend optreden! Chapeau.”

Een andere social mediagebruiker laat weten: “WAT HEB IK GEZEGD? Jullie gaan dit geweldig doen. En verdienen een excuses van heel Nederland.”

@eurovision Haunting, mesmerising, and enchanting stuff from Mia & Dion ?? #Eurovision2023 #Eurovision @Mia Nicolai @Dion Cooper ♬ original sound – Eurovision

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder