Connect with us

Nieuwste

Mia Nicolai en Dion Cooper na eerste repetitie: ‘Eisen excuses van heel Nederland’

De afgelopen periode kregen Mia Nicolai en Dion Cooper bakken kritiek over zich heen. Het duo, dat Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival in Liverpool, zong ronduit vals tijdens eerdere optredens.

Nederland had dan ook geen vertrouwen meer in het muzikaal duo. Nu lijkt de publieke opinie te kantelen. Nu mochten ze voor het eerst repeteren op het podium in Liverpool. En nu zijn de reacties wel positief!

Vrijdag lieten Dion en Mia bij Khalid en Sophie al weten dat ze het nummer Burning Daylight vanaf nu een octaaf hoger zingen. Daarna brachten ze een aangepaste versie van hun liedje.

Deze week stapten ze op het vliegtuig richting Liverpool. Ondanks de roerige periode deden ze dat vol vertrouwen. “We staan hier met een gevoel van geluk, zelfvertrouwen en gezonde spanning”, vertelde Cooper op Schiphol.

Zoals gebruikelijk zijn de eerste repetities achter gesloten deuren. Nu zijn alle repetities tot aan de generale repetitie niet toegankelijk voor het publiek. De EBU nam deze maatregel om ervoor te zorgen dat de artiesten zich in alle rust kunnen voorbereiden.

Pas tijdens de generale repetitie op 8 mei zal geweten zijn hoe de act van het tweetal er uiteindelijk zal uitzien. Woensdag mogen Nicolai en Cooper weer een repetitie doen.

Toch kreeg het publiek al een voorsmaakje van het optreden. Vandaag deelde het festival immers beelden van het optreden.

In de video is te zien dat Cooper en Nicolai op een draaiden schijf op het podium staan. Daardoor krijgt de act een intiem karakter.

Het is ook voor het eerst dat de reacties op de sociale media positief zijn. Iemand schrijft: “Eerlijk is eerlijk – ik vond het (wat ik zojuist heb gezien van Mia & Dion) PRÁCHTIG: ik vond het een ontroerend, indrukwekkend optreden! Chapeau.”

Een andere social mediagebruiker laat weten: “WAT HEB IK GEZEGD? Jullie gaan dit geweldig doen. En verdienen een excuses van heel Nederland.”

@eurovision Haunting, mesmerising, and enchanting stuff from Mia & Dion 🥺🧡 #Eurovision2023 #Eurovision @Mia Nicolai @Dion Cooper ♬ original sound – Eurovision