-

Algemeen

Melissa (26) wacht al 10 jaar op een beurt van haar vriend: ”Altijd dezelfde excuses”

Het verhaal van Melissa, die al 10 jaar samen is met haar vriend Marcel, is een ongelooflijk verhaal dat vragen oproept.

Hoewel hun relatie over het algemeen goed verloopt, is er één ding waar Melissa ontevreden over is: haar vriend weigert s*ksuele intimiteit met haar te delen.

“Ik ontmoette Marcel op de middelbare school. Hij was niet bepaald de knapste jongen van de klas en ook vrij introvert. Maar ik werd aangetrokken tot hem vanwege zijn buitengewone vriendelijkheid.”

“Dit is ook iets wat ik van huis uit heb meegekregen: uiterlijk is niet het belangrijkste, karakter is veel belangrijker. En bij Marcel zat dat wel goed.”

Samenwonen
Nadat Melissa en Marcel hun VMBO-diploma hadden behaald, besloten ze allebei te gaan werken. “Ik wilde niet langer naar school en hij ook niet.”

“We wilden graag samenwonen, trouwen en kinderen krijgen. Dat waren onze toekomstplannen. Marcel is gelovig en wilde pas s*ks hebben als we getrouwd waren.”

“In het begin vond ik dat vreemd. Toen ik hem ontmoette was ik zestien jaar oud en voelde ik me klaar om onze liefde naar een volgend niveau te tillen.”

Huwelijk
“Marcel was er echter nog niet klaar voor. Hij volgt zijn religie heel strikt en is bang voor de consequenties in het hiernamaals als hij zondigt. Dit idee is hem door zijn ouders ingeprent.”

“Maar goed, ik accepteerde dat hij wilde wachten tot het huwelijk. Ik vind dat je, als je voor iemand kiest, niet zomaar moet opgeven.”

“Vier jaar geleden zijn we getrouwd. Om eerlijk te zijn keek ik alleen maar uit naar onze huwelijksnacht. Het hele feest kon me gestolen worden. Eindelijk zou ik de intimiteit met mijn man kunnen delen.”

Er gebeurt niets
Melissa komt echter bedrogen uit, want op de huwelijksnacht is Marcel moe. Hij drinkt geen druppel alc0hol, maar vond het huwelijksfeest “erg intens”.

Teleurgesteld valt Melissa uiteindelijk in slaap naast haar kersverse echtgenoot.

Nu, vier jaar later, wacht Melissa nog steeds op haar eerste intieme ervaring met haar man. “Ik vind het nu wel erg lang duren. Ik wacht al 10 jaar op hem.”

“Ik heb van alles geprobeerd. Lingerie setjes en dergelijke. Maar er gebeurt gewoon niets. Hij heeft altijd hetzelfde excuus: ‘Binnenkort, schat’, zegt hij dan.”

“Mijn vriendinnen hebben me aangeraden om vreemd te gaan. Hoewel, vreemdgaan kun je het niet eens noemen, aangezien ik met Marcel nog nooit iets intiems heb gedeeld.”

“Als ik er met Marcel over praat, verwijt hij me dat ik hem probeer te dwingen. Wat ook vervelend is, is dat hij dat tegen zijn ouders zegt.

Als we op zondag (na de kerkdienst) bij hen op bezoek gaan, kijken ze me verwijtend aan. Alsof ik de oorzaak van dit probleem ben.”

“Ik ben echt radeloos. Ik wil Marcel niet verlaten, maar dit kan niet langer zo doorgaan. Ik merk dat ik steeds ongelukkiger word in ons huwelijk.”

“Als Marcel me niet wil verliezen, zal hij snel actie moeten ondernemen. Als hij dat niet doet, bestaat de kans dat ik elders ga zoeken naar de intimiteit die ik nodig heb. Ik begrijp niet dat hij dat niet beseft.”

Algemeen

Actrice Kathleen Turner – een leven van pieken en dalen

Kathleen Turner werd in de jaren 1980 beroemd vanwege haar kracht en aantrekkingskracht – velen beschouwen haar als een van de mooiste actrices in Hollywood.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

Het is deze kracht die haar heeft geholpen door de vele goede en slechte tijden die de actrice in de loop der jaren heeft meegemaakt. Kathleen Turner had een moeilijke jeugd en groeide op in een gezin met vier kinderen in Venezuela en Londen. Op jonge leeftijd werd ze getroffen door een tragedie toen haar vader onverwacht stierf terwijl hij het gazon in hun huis in Hampstead aan het maaien was.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

Een maand na zijn dood werden Kathleen en haar familie uit het Verenigd Koninkrijk uitgewezen door de buitenlandse dienst. Turner en haar familie vestigden zich in Springfield (Missouri, VS), waar ze nog steeds rouwden om haar vader en haar vroegere thuisland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

Als volwassene vond Turner eindelijk vrede toen ze naar New York verhuisde om een acteercarrière na te streven. Ze had wat geluk op het toneel – maar haar grootste doorbraak kwam toen ze de rol van Femme fatale kreeg in de film Body Heat uit 1981.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

Drie jaar na haar rol naast William Hurt kreeg Turner de kans om naast Michael Douglas te spelen in de beroemde film Romancing the Stone. Douglas bevond zich op dat moment in een moeilijke scheiding van zijn vrouw Diandra, en hij en Turner ontwikkelden gevoelens voor elkaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

“We waren bezig verliefd op elkaar te worden – gloeiende, smachtende blikken en een intense flirt. Toen kwam Diandra naar beneden en herinnerde me eraan dat hij nog steeds getrouwd was”, zei Kathleen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

Uiteindelijk trouwde ze in 1984 met Jay Weiss. Het paar kreeg al snel hun enige dochter samen. Rachel Ann Weiss werd geboren op 14 oktober 1987. Helaas begon de relatie van het paar te verslechteren toen ze hun dochter begonnen op te voeden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

“Ik heb de filmmaatschappijen overgehaald om me lange weekenden te geven of extra tickets te regelen, zodat mijn dochter en mijn man naar me toe konden komen. Maar in ons huwelijk voelde ik me schuldig omdat ik het gevoel had dat hij al het werk had gedaan, en dat gaf me een slecht geweten. Dat was een van de redenen voor het einde van het huwelijk. Ik begon me erg depressief te voelen. Ik dacht: ‘Wacht even, jij bent toch ook met mij getrouwd'”, legde Kathleen uit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

In 2005 speelde Turner de rol van Martha in de Broadway-heropleving van Who’s Afraid of Virginia Woolf, en op dat moment escaleerden haar huwelijksproblemen. Turner was ongelooflijk druk terwijl ze acht shows per week speelde, en het leek erop dat Weiss geen tijd met haar wilde doorbrengen als ze thuis was.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

Het paar scheidde in die tijd in onderling overleg, en Turner werd genomineerd voor een Tony Award voor haar tijd als Martha. Voor haar rol in Peggy Sue Got Married ontving de ster in 1987 een Oscar-nominatie. Haar filmcarrière was erg levendig in de jaren 80, en ze speelde in een aantal kaskrakers – drie daarvan met Michael Douglas.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

In de jaren 90 kreeg Kathleen echter een medische tegenslag toen ze een nekblokkade kreeg en haar hoofd niet meer kon draaien. Bovendien zwollen haar handen zo erg op dat ze ze niet meer kon gebruiken. “Het was verlammend”, zei Kathleen. “Je waardeert dingen niet meer als vanzelfsprekend als je ze verliest, zelfs als het maar tijdelijk is. Wat ik vanzelfsprekend vond – mijn sportiviteit, mijn vermogen om te draaien en te bewegen zoals ik wilde. Toen ik dat verloor, was dat een echte identiteitscrisis: wie ben ik als ik dat niet kan doen?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

Uiteindelijk werd de oorzaak van haar ellende gediagnosticeerd als reumatoïde artritis, een aandoening waarbij het slijmvlies van de gewrichten opzwelt. Deze aandoening veroorzaakt chronische pijn die moeilijk te verdragen is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

“Toen de diagnose werd gesteld, was ik erg bang omdat ze zeiden dat ik in een rolstoel zou belanden”, legt Kathleen uit. “Ik dacht: ‘Als ik niet kan bewegen, kan ik ook niet acteren.’ Acteren is niet alleen wat ik wil doen. Ik ben er voor geboren. Het is een integraal onderdeel van elk punt in mijn leven. Het idee om het niet meer te kunnen doen, was het engste – dat en de constante pijn.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

Kathleen greep naar pillen en alcohol om haar pijn te verzachten. Hoewel deze haar hielpen tijdens het werk, leidde de gewoonte om wodka te drinken ertoe dat ze flauwviel tijdens de repetities voor producties zoals de toneelversie van The Graduate in 2002. Na het afbreken van de voorstelling ging de actrice naar een afkickkliniek, alleen om te ontdekken dat ze geen alcoholiste was. In plaats daarvan werd haar verteld dat ze gewoon beter moest letten op wanneer ze haar medicijnen innam en welke bijwerkingen ze had.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

Tegenwoordig doet de actrice aan yoga en pilates om haar pijn onder controle te houden en flexibel te blijven. Terwijl ze haar pijn beter onder controle kreeg, begon de actrice zich te concentreren op haar theatercarrière. Hoewel ze nog steeds af en toe in films en op televisie werkte, keerde ze met het ouder worden grotendeels terug naar haar roots en speelde ze zelfs op het toneel in haar veertiger jaren in “Cat on a Hot Tin Roof”.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

“Omdat ik wist dat de betere rollen, naarmate ik ouder word, te vinden zijn in het theater, wat absoluut waar is. Dus dat was een klein stukje vooruitziendheid van mijn kant waar ik terecht trots op ben”, zei Kathleen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

Het concentreren op het theater heeft de ster ook de tijd gegeven om zich te richten op haar passies, zoals vrijwilligerswerk voor Amnesty International en werken voor Planned Parenthood of America.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

Als overtuigd feministe heeft Turner het grootste deel van haar leven haar ongetwijfeld aanwezige kracht gebruikt om andere vrouwen te ondersteunen. Haar ideologieën worden duidelijk weergegeven in Gloria Feldts memoires over de ster, Send Yourself Roses, die in 2008 verschenen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

“We zijn de eerste generatie vrouwen die financieel onafhankelijk zijn. Vrouwen gaan weer aan het werk”, zei Kathleen. “Ze herdefiniëren zichzelf. Ik dacht dat ik dat kon steunen en zelfs versterken. Dus er zit veel filosofie in en veel van mijn overtuigingen.”

Wat vind je van Kathleen Turners moeilijke maar lonende reis?

Lees verder