Connect with us

Nieuwste

Meisje van meisjesteam VV Yerseke overleeft val van kampioenswagen niet

Zaterdagmiddag is bij een 0ngeluk in Yerseke een meisje om het leven gekomen. Het meisje stond op een praalwagen en kwam ten val. Dat meldt de secretaris van Voetbal Vereniging Yerseke.

Het team maakte een ereronde door het dorp na het winnen van het kampioenschap. “Dit is een vreselijk drama”, klinkt het bij de club.

Het incident vond plaats toen de praalwagen onderweg was naar het sportcomplex aan de Hoge Weg. De forensische recherche onderzoekt de zaak.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar alle hulp mocht niet meer baten. Er kwam ook een traumahelikopter naar de plaats van het 0ngeluk.

Een woordvoerder van de politie deelt mee: “Wat we weten is dat er een kindje op de platte kar heeft gestaan. Daarna is er iets gebeurd waarna het kindje is overleden.”

Het team vierde het zopas gewonnen kampioenschap. Het hele dorp is erg aangeslagen door de gebeurtenissen.

Het zou gaan om de dochter van de chauffeur. Tijdens de rit stonden zijn twee dochters op de wagen. De chauffeur moest hard remmen voor een rotonde, waardoor een meisje van de praalwagen viel.

Het meisjesteam werd op het complex gehouden en daar opgevangen. Toen het bericht over het incident binnenkwam, werd de wedstrijd van het eerste voetbalteam van Yerseke tegen VCK gestaakt.

In het verleden gebeurden er jammer genoeg meer ongevallen met praalwagens. Vorig jaar raakten nog 20 mensen gewond in Losser. De huifkar waarop de voetballers stonden, kantelde.

In 2014 liep het mis in Waardenburg. Een platte kar met voetballers van voetbalclub WNC kantelde toen. En in 2010 was er een incident met een kar in Boekel. Daarbij waren er 22 gewonden.