-

Nieuwste

Meisje van meisjesteam VV Yerseke overleeft val van kampioenswagen niet

Zaterdagmiddag is bij een 0ngeluk in Yerseke een meisje om het leven gekomen. Het meisje stond op een praalwagen en kwam ten val. Dat meldt de secretaris van Voetbal Vereniging Yerseke.

Het team maakte een ereronde door het dorp na het winnen van het kampioenschap. “Dit is een vreselijk drama”, klinkt het bij de club.

Het incident vond plaats toen de praalwagen onderweg was naar het sportcomplex aan de Hoge Weg. De forensische recherche onderzoekt de zaak.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar alle hulp mocht niet meer baten. Er kwam ook een traumahelikopter naar de plaats van het 0ngeluk.

Een woordvoerder van de politie deelt mee: “Wat we weten is dat er een kindje op de platte kar heeft gestaan. Daarna is er iets gebeurd waarna het kindje is overleden.”

Het team vierde het zopas gewonnen kampioenschap. Het hele dorp is erg aangeslagen door de gebeurtenissen.

Het zou gaan om de dochter van de chauffeur. Tijdens de rit stonden zijn twee dochters op de wagen. De chauffeur moest hard remmen voor een rotonde, waardoor een meisje van de praalwagen viel.

Het meisjesteam werd op het complex gehouden en daar opgevangen. Toen het bericht over het incident binnenkwam, werd de wedstrijd van het eerste voetbalteam van Yerseke tegen VCK gestaakt.

In het verleden gebeurden er jammer genoeg meer ongevallen met praalwagens. Vorig jaar raakten nog 20 mensen gewond in Losser. De huifkar waarop de voetballers stonden, kantelde.

In 2014 liep het mis in Waardenburg. Een platte kar met voetballers van voetbalclub WNC kantelde toen. En in 2010 was er een incident met een kar in Boekel. Daarbij waren er 22 gewonden.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder