-

Nieuwste

Meilandjes krijgen verbod om gasten te ontvangen in nieuw pension: ‘Zware overtredingen’

Een dag voor de opening van hun nieuw pension Code Rosé kregen de Meilandjes een zware klap te verwerken. De gemeente Noordwijk liet weten dat ze er geen gasten mogen ontvangen.

De gemeente geeft geen vergunning voor het pension. Martien laat weten dat de gemeente oordeelt dat er in het woongedeelte ook daadwerkelijk gewoond moet worden.

Hij laat weten dat hij daarvan niet op de hoogte was. “Ik was flabbergasted”, klinkt het bij de voormalige kasteelheer.

Martien en Erika kwamen daarom met een tijdelijke oplossing. Martien zal dan maar zelf een tijdlang in het woongedeelte gaan wonen. Op die manier hopen ze dat de reserveringen toch kunnen doorgaan.

De gemeente laat van haar kant weten dat ze blij zijn met de komst van het pension. “Echter geldt voor alle inwoners en ondernemers binnen de gemeente Noordwijk dat er gehandeld moet worden binnen de kaders van de vastgestelde regels.”

Ze geven ook mee dat er een omgevingsvergunning nodig is en daarvoor werd nog geen aanvraag ingediend. De gemeente zegt dat hierover wel degelijk voorafgaand contact is geweest.

Noordwijk dreigt ook met bestuursrechtelijke stappen. De familie Meiland krijgt een termijn om alles in orde te brengen en de overtredingen ongedaan te maken.

Indien er binnen de correcte termijn een omgevingsvergunning wordt aangevraagd en verleend, dan komt de overtreding te vervallen.

Wekenlang moesten de kijkers het gekrijs van de Meilandjes doorstaan, terwijl ze de bouwval renoveerden.

Nu kreeg de familie Meiland te horen dat alles voor niks is geweest. Tot nader order mogen ze dus geen gasten ontvangen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder