Connect with us

Nieuwste

Meilandjes krijgen verbod om gasten te ontvangen in nieuw pension: ‘Zware overtredingen’

Een dag voor de opening van hun nieuw pension Code Rosé kregen de Meilandjes een zware klap te verwerken. De gemeente Noordwijk liet weten dat ze er geen gasten mogen ontvangen.

De gemeente geeft geen vergunning voor het pension. Martien laat weten dat de gemeente oordeelt dat er in het woongedeelte ook daadwerkelijk gewoond moet worden.

Hij laat weten dat hij daarvan niet op de hoogte was. “Ik was flabbergasted”, klinkt het bij de voormalige kasteelheer.

Martien en Erika kwamen daarom met een tijdelijke oplossing. Martien zal dan maar zelf een tijdlang in het woongedeelte gaan wonen. Op die manier hopen ze dat de reserveringen toch kunnen doorgaan.

De gemeente laat van haar kant weten dat ze blij zijn met de komst van het pension. “Echter geldt voor alle inwoners en ondernemers binnen de gemeente Noordwijk dat er gehandeld moet worden binnen de kaders van de vastgestelde regels.”

Ze geven ook mee dat er een omgevingsvergunning nodig is en daarvoor werd nog geen aanvraag ingediend. De gemeente zegt dat hierover wel degelijk voorafgaand contact is geweest.

Noordwijk dreigt ook met bestuursrechtelijke stappen. De familie Meiland krijgt een termijn om alles in orde te brengen en de overtredingen ongedaan te maken.

Indien er binnen de correcte termijn een omgevingsvergunning wordt aangevraagd en verleend, dan komt de overtreding te vervallen.

Wekenlang moesten de kijkers het gekrijs van de Meilandjes doorstaan, terwijl ze de bouwval renoveerden.

Nu kreeg de familie Meiland te horen dat alles voor niks is geweest. Tot nader order mogen ze dus geen gasten ontvangen.