-

Algemeen

Mandy kan met 10 kinderen van 5 verschillende mannen met pensioen – nooit meer werken!

Een Britse vrouw, genaamd Mandy Cowie, heeft geleerd om van overheidssteun te leven en doet dit met tien kinderen van vijf verschillende vaders.

Cowie is een alleenstaande moeder van 49 jaar oud en is ervan overtuigd dat als ze 50 kleinkinderen zou hebben, ze nog meer sociale voordelen zal krijgen en zo de grootste steuntrekkende familie van Engeland zal worden.

Ze leeft al meer dan 30 jaar van overheidssteun en moedigt haar kinderen aan om hetzelfde te doen.

Cowie is trots op haar tatoeages en haar tien kinderen. Ze liet optekenen: “Als je me niet mag, scheer je dan weg.

Ik had mijn eerste kind op mijn 18e en mijn laatste op mijn 36e en ik heb hen gezegd dat ik 50 kleinkinderen wil.”

Momenteel heeft ze 16 kleinkinderen en onlangs deed ze mee aan “Britain’s Biggest Benefits Family”, een programma waarin gezinnen aan bod komen die er trots op zijn dat ze uitsluitend van overheidssteun leven.

Om nog wat meer olie op het vuur te gooien, gaf ze toe dat ze voor haar 13-jarige dochter sigaretten koopt als ze zich goed gedraagt en dat ze ook alcohol mag drinken.

Cowie legde verder uit: “Mensen zijn misschien geschokt dat ik al zo lang van overheidssteun leef, maar daar geef ik niet om.

Ik kan niet werken omwille van mijn kinderen, en hoewel mijn zwangerschappen niet gepland waren, vind ik het geweldig om een groot gezin te hebben.

Ik ga toch nooit een baan vinden waarmee ik zoveel verdien dan dat ik nu heb. Mensen mogen me veroordelen, maar wie zou deze mogelijkheid niet aanvaarden als ze deze kregen?”

Zeven van haar kinderen zijn al uit huis, maar drie wonen er nog bij haar. Haar 24-jarige dochter volgt het voorbeeld van haar moeder: “Ik ben nog samen met de vader van mijn kind, maar hij woont niet bij mij.

Mensen zeggen dat hij hier woont, maar dat is niet waar. Als we samen zouden wonen, zou ik geen steun meer krijgen, dus kunnen we net zo goed samen zijn en in verschillende huizen wonen.”

Sommige mensen vinden dat Cowie haar kinderen beter had kunnen opvoeden en hen het belang van werk had moeten leren.

Anderen vinden dat Cowie het beste uit haar situatie heeft gehaald en daar trots op mag zijn.

Wat de meningen ook zijn, het feit blijft dat Cowie al meer dan drie decennia van overheidssteun leeft en dit als haar levensstijl beschouwt.

Algemeen

Actrice Kathleen Turner – een leven van pieken en dalen

Kathleen Turner werd in de jaren 1980 beroemd vanwege haar kracht en aantrekkingskracht – velen beschouwen haar als een van de mooiste actrices in Hollywood.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

Het is deze kracht die haar heeft geholpen door de vele goede en slechte tijden die de actrice in de loop der jaren heeft meegemaakt. Kathleen Turner had een moeilijke jeugd en groeide op in een gezin met vier kinderen in Venezuela en Londen. Op jonge leeftijd werd ze getroffen door een tragedie toen haar vader onverwacht stierf terwijl hij het gazon in hun huis in Hampstead aan het maaien was.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

Een maand na zijn dood werden Kathleen en haar familie uit het Verenigd Koninkrijk uitgewezen door de buitenlandse dienst. Turner en haar familie vestigden zich in Springfield (Missouri, VS), waar ze nog steeds rouwden om haar vader en haar vroegere thuisland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

Als volwassene vond Turner eindelijk vrede toen ze naar New York verhuisde om een acteercarrière na te streven. Ze had wat geluk op het toneel – maar haar grootste doorbraak kwam toen ze de rol van Femme fatale kreeg in de film Body Heat uit 1981.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

Drie jaar na haar rol naast William Hurt kreeg Turner de kans om naast Michael Douglas te spelen in de beroemde film Romancing the Stone. Douglas bevond zich op dat moment in een moeilijke scheiding van zijn vrouw Diandra, en hij en Turner ontwikkelden gevoelens voor elkaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

“We waren bezig verliefd op elkaar te worden – gloeiende, smachtende blikken en een intense flirt. Toen kwam Diandra naar beneden en herinnerde me eraan dat hij nog steeds getrouwd was”, zei Kathleen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

Uiteindelijk trouwde ze in 1984 met Jay Weiss. Het paar kreeg al snel hun enige dochter samen. Rachel Ann Weiss werd geboren op 14 oktober 1987. Helaas begon de relatie van het paar te verslechteren toen ze hun dochter begonnen op te voeden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

“Ik heb de filmmaatschappijen overgehaald om me lange weekenden te geven of extra tickets te regelen, zodat mijn dochter en mijn man naar me toe konden komen. Maar in ons huwelijk voelde ik me schuldig omdat ik het gevoel had dat hij al het werk had gedaan, en dat gaf me een slecht geweten. Dat was een van de redenen voor het einde van het huwelijk. Ik begon me erg depressief te voelen. Ik dacht: ‘Wacht even, jij bent toch ook met mij getrouwd'”, legde Kathleen uit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

In 2005 speelde Turner de rol van Martha in de Broadway-heropleving van Who’s Afraid of Virginia Woolf, en op dat moment escaleerden haar huwelijksproblemen. Turner was ongelooflijk druk terwijl ze acht shows per week speelde, en het leek erop dat Weiss geen tijd met haar wilde doorbrengen als ze thuis was.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

Het paar scheidde in die tijd in onderling overleg, en Turner werd genomineerd voor een Tony Award voor haar tijd als Martha. Voor haar rol in Peggy Sue Got Married ontving de ster in 1987 een Oscar-nominatie. Haar filmcarrière was erg levendig in de jaren 80, en ze speelde in een aantal kaskrakers – drie daarvan met Michael Douglas.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

In de jaren 90 kreeg Kathleen echter een medische tegenslag toen ze een nekblokkade kreeg en haar hoofd niet meer kon draaien. Bovendien zwollen haar handen zo erg op dat ze ze niet meer kon gebruiken. “Het was verlammend”, zei Kathleen. “Je waardeert dingen niet meer als vanzelfsprekend als je ze verliest, zelfs als het maar tijdelijk is. Wat ik vanzelfsprekend vond – mijn sportiviteit, mijn vermogen om te draaien en te bewegen zoals ik wilde. Toen ik dat verloor, was dat een echte identiteitscrisis: wie ben ik als ik dat niet kan doen?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

Uiteindelijk werd de oorzaak van haar ellende gediagnosticeerd als reumatoïde artritis, een aandoening waarbij het slijmvlies van de gewrichten opzwelt. Deze aandoening veroorzaakt chronische pijn die moeilijk te verdragen is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

“Toen de diagnose werd gesteld, was ik erg bang omdat ze zeiden dat ik in een rolstoel zou belanden”, legt Kathleen uit. “Ik dacht: ‘Als ik niet kan bewegen, kan ik ook niet acteren.’ Acteren is niet alleen wat ik wil doen. Ik ben er voor geboren. Het is een integraal onderdeel van elk punt in mijn leven. Het idee om het niet meer te kunnen doen, was het engste – dat en de constante pijn.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

Kathleen greep naar pillen en alcohol om haar pijn te verzachten. Hoewel deze haar hielpen tijdens het werk, leidde de gewoonte om wodka te drinken ertoe dat ze flauwviel tijdens de repetities voor producties zoals de toneelversie van The Graduate in 2002. Na het afbreken van de voorstelling ging de actrice naar een afkickkliniek, alleen om te ontdekken dat ze geen alcoholiste was. In plaats daarvan werd haar verteld dat ze gewoon beter moest letten op wanneer ze haar medicijnen innam en welke bijwerkingen ze had.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

Tegenwoordig doet de actrice aan yoga en pilates om haar pijn onder controle te houden en flexibel te blijven. Terwijl ze haar pijn beter onder controle kreeg, begon de actrice zich te concentreren op haar theatercarrière. Hoewel ze nog steeds af en toe in films en op televisie werkte, keerde ze met het ouder worden grotendeels terug naar haar roots en speelde ze zelfs op het toneel in haar veertiger jaren in “Cat on a Hot Tin Roof”.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

“Omdat ik wist dat de betere rollen, naarmate ik ouder word, te vinden zijn in het theater, wat absoluut waar is. Dus dat was een klein stukje vooruitziendheid van mijn kant waar ik terecht trots op ben”, zei Kathleen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

Het concentreren op het theater heeft de ster ook de tijd gegeven om zich te richten op haar passies, zoals vrijwilligerswerk voor Amnesty International en werken voor Planned Parenthood of America.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

Als overtuigd feministe heeft Turner het grootste deel van haar leven haar ongetwijfeld aanwezige kracht gebruikt om andere vrouwen te ondersteunen. Haar ideologieën worden duidelijk weergegeven in Gloria Feldts memoires over de ster, Send Yourself Roses, die in 2008 verschenen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathleen Turner BR (@kathleenturnerbr)

“We zijn de eerste generatie vrouwen die financieel onafhankelijk zijn. Vrouwen gaan weer aan het werk”, zei Kathleen. “Ze herdefiniëren zichzelf. Ik dacht dat ik dat kon steunen en zelfs versterken. Dus er zit veel filosofie in en veel van mijn overtuigingen.”

Wat vind je van Kathleen Turners moeilijke maar lonende reis?

Lees verder