-

Nieuwste

Man stelt vrouw aansprakelijk voor ongezonde kus op oor: ‘Blijvende gehoorschade’

In Den Haag vond onlangs een bizarre rechtszaak plaats. Een man stelde zijn vriendin aansprakelijk voor een schadelijke kus op zijn oor.

De man had na de kus immers gehoorschade opgelopen. Hij had onder andere tinnitus opgelopen na de ongezonde zoen.

Het koppel verbleef in een hotel. De avond daarvoor waren ze nog gezellig naar een popconcert geweest.

Hij gaf zijn vriendin de volgende ochtend enkele kusjes, ook eentje op haar oor. De vrouw gaf aan dat niet leuk te vinden.

De man verdedigde zich en vond dat zijn vriendin zich niet zo moest aanstellen. Ze reageerde: “Zal ik dat eens bij jou doen?”

Hij stemde in, waarop de vrouw hem op zijn linkeroor zoende. En die kus brak hem nu heel zuur op. Volgens hem is dat de reden voor zijn huidige gehoorklachten.

Door de gehoorschade kan hij naar eigen zeggen zijn baan als plastisch chirurg niet meer normaal uitvoeren.

Hij is voor veertig procent arbeidsongeschikt. De vrouw vertelde voor de rechter dat het maar een zacht kusje was.

Het was zeker geen hardhandige zoen, met de bedoeling hem pijn te doen. Daarop oordeelde de rechter dat de kus van de dame misschien wel ingrijpend was.

Toch vindt de rechter dat de vrouw niet aansprakelijk gesteld kan worden voor de gehoorschade van de man.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder