-

Nieuwste

Man onder ogen van kinderen van metershoge brug gegooid: ‘Duikteams ter plaatse’

Hulpdiensten zijn in Tilburg massaal uitgerukt voor een zoektocht naar iemand die van een hoge brug in het water gegooid is.

De politie maakt melding van de zoektocht op Twitter. Op haar website schrijft Omroep Brabant dat kinderen het voorval zagen gebeuren.

Getuigen verklaarden dat er een man op de reling van de brug zat. Dan kwam er een scooter voorbij, en de bestuurder duwde de man vervolgens van de brug.

De kinderen belden meteen het noodnummer. Het incident vond plaats aan de Voldijk. De politie zoekt naar een blonde jongen op een scooter.

 

Hij zou de verdachte zijn. De politie vraagt dan ook dat mogelijk andere getuigen zich nog zouden melden.

Ondertussen zijn er meerder duikteams ter plaatse om het water van het Wilhelminakanaal te doorzoeken.

Ook zijn er verschillende eenheden van de brandweer op de plaats van het incident. In de lucht speurt ook een helikopter het wateroppervlak af.

Politieagenten en hulpverleners staan paraat langs de kant. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt de kans kleiner dat de man levend aangetroffen wordt.

Het gaat om een grootschalige zoekactie. Eveneens is er een Burgernet-melding uitgestuurd. De politie roept op om uit te kijken naar een mannelijke persoon.

Hij rijdt rond op een gele scooter, heeft een normaal postuur en een blanke huidskleur. Ook zijn haar is blond. De man had een blauwe jas en grijze broek aan.

De politie meldt: “Zojuist ontvingen wij een melding dat er een persoon te water zou zijn geraakt aan de #voldijk in Tilburg. De hulpdiensten en de heli zijn ter plaatse om te zoeken naar deze persoon. Heeft u iets gezien, meld dit dan bij ons!”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder