Connect with us

Nieuwste

Man onder ogen van kinderen van metershoge brug gegooid: ‘Duikteams ter plaatse’

Hulpdiensten zijn in Tilburg massaal uitgerukt voor een zoektocht naar iemand die van een hoge brug in het water gegooid is.

De politie maakt melding van de zoektocht op Twitter. Op haar website schrijft Omroep Brabant dat kinderen het voorval zagen gebeuren.

Getuigen verklaarden dat er een man op de reling van de brug zat. Dan kwam er een scooter voorbij, en de bestuurder duwde de man vervolgens van de brug.

De kinderen belden meteen het noodnummer. Het incident vond plaats aan de Voldijk. De politie zoekt naar een blonde jongen op een scooter.

 

Hij zou de verdachte zijn. De politie vraagt dan ook dat mogelijk andere getuigen zich nog zouden melden.

Ondertussen zijn er meerder duikteams ter plaatse om het water van het Wilhelminakanaal te doorzoeken.

Ook zijn er verschillende eenheden van de brandweer op de plaats van het incident. In de lucht speurt ook een helikopter het wateroppervlak af.

Politieagenten en hulpverleners staan paraat langs de kant. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt de kans kleiner dat de man levend aangetroffen wordt.

Het gaat om een grootschalige zoekactie. Eveneens is er een Burgernet-melding uitgestuurd. De politie roept op om uit te kijken naar een mannelijke persoon.

Hij rijdt rond op een gele scooter, heeft een normaal postuur en een blanke huidskleur. Ook zijn haar is blond. De man had een blauwe jas en grijze broek aan.

De politie meldt: “Zojuist ontvingen wij een melding dat er een persoon te water zou zijn geraakt aan de #voldijk in Tilburg. De hulpdiensten en de heli zijn ter plaatse om te zoeken naar deze persoon. Heeft u iets gezien, meld dit dan bij ons!”