Connect with us

Nieuwste

Leeuw peuzelt jongen (6) op nadat hij in verblijf van dierentuin was geklommen

Een zesjarige jongen overleefde het niet nadat hij in het verblijf van de leeuwen in een dierentuin was geklommen.

De kleine Hamada Iqtiet was in een private dierentuin in Gaza, Palestina, in het leeuwenverblijf geklommen. Dat bevestigt de politie.

Er is een onderzoek ingesteld. Het incident gebeurde in de Asdaa Park Zoo in het zuidelijke stadje Khan Younis.

De familie betwist hoe de feiten worden geschetst. Volgens hen was de jongen de hele tijd bij hen. Toen hij het hek benaderde werd hij aangevallen door de leeuw. Tenminste dat is hun versie van de feiten.

De politie bevestigt dat er een onderzoek is gestart. Ondertussen blijft de dierentuin dicht. Het is het eerste d0delijke incident in een dierentuin in Gaza.

In de regio zijn er talrijke private dierentuinen. Vaak zijn er klachten over slechte behandeling van de dieren en uithongering. Ook is er een gebrek aan medische middelen gezien het conflict in de regio.

Dierenwelzijnsgroep Paws redde de voorbije jaren al verschillende dieren uit dierenparken in de regio. Ook werden er vijftien dieren gered uit de betrokken dierentuin in Khan Younis Zoo.

De directeur van de organisatie licht toe dat de omstandigheden in de dierentuin verre van ideaal waren. Belangrijkste oorzaak daarvan waren financiële problemen. Dat was in 2016.

Vier jaar later werden er uit een dierentuin in Rafah nog talrijke dieren verwijderd. Het ging om leeuwen en wolven.

Four Paws schreef toen op hun website: “Er waren meer dan 40 dieren aan het lijden in Rafah Zoo in Gaza. In het begin van 2019 trok het dierenpark wereldwijde aandacht. Er vroren toen 4 leeuwenwelpjes d00d vanwege het barre weer en slechte huisvesting.”

De directeur legt uit: “Er zijn plaatsen waar alle logica zoek is. Waar er geen overheid is. Niemand geeft er wat om. En ze willen ook niet geloven dat je daar bent om dieren te redden.”