-

Nieuwste

Leeuw peuzelt jongen (6) op nadat hij in verblijf van dierentuin was geklommen

Een zesjarige jongen overleefde het niet nadat hij in het verblijf van de leeuwen in een dierentuin was geklommen.

De kleine Hamada Iqtiet was in een private dierentuin in Gaza, Palestina, in het leeuwenverblijf geklommen. Dat bevestigt de politie.

Er is een onderzoek ingesteld. Het incident gebeurde in de Asdaa Park Zoo in het zuidelijke stadje Khan Younis.

De familie betwist hoe de feiten worden geschetst. Volgens hen was de jongen de hele tijd bij hen. Toen hij het hek benaderde werd hij aangevallen door de leeuw. Tenminste dat is hun versie van de feiten.

De politie bevestigt dat er een onderzoek is gestart. Ondertussen blijft de dierentuin dicht. Het is het eerste d0delijke incident in een dierentuin in Gaza.

In de regio zijn er talrijke private dierentuinen. Vaak zijn er klachten over slechte behandeling van de dieren en uithongering. Ook is er een gebrek aan medische middelen gezien het conflict in de regio.

Dierenwelzijnsgroep Paws redde de voorbije jaren al verschillende dieren uit dierenparken in de regio. Ook werden er vijftien dieren gered uit de betrokken dierentuin in Khan Younis Zoo.

De directeur van de organisatie licht toe dat de omstandigheden in de dierentuin verre van ideaal waren. Belangrijkste oorzaak daarvan waren financiële problemen. Dat was in 2016.

Vier jaar later werden er uit een dierentuin in Rafah nog talrijke dieren verwijderd. Het ging om leeuwen en wolven.

Four Paws schreef toen op hun website: “Er waren meer dan 40 dieren aan het lijden in Rafah Zoo in Gaza. In het begin van 2019 trok het dierenpark wereldwijde aandacht. Er vroren toen 4 leeuwenwelpjes d00d vanwege het barre weer en slechte huisvesting.”

De directeur legt uit: “Er zijn plaatsen waar alle logica zoek is. Waar er geen overheid is. Niemand geeft er wat om. En ze willen ook niet geloven dat je daar bent om dieren te redden.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder