-

Nieuwste

Bep (99) en Erica (91) na 69 jaar huwelijk uit elkaar gehaald in verpleeghuis: ‘Begrijpen het niet meer’

Bep (99) en Erica (91) Nieuwkerk zijn 69 jaar getrouwd. Ze wonen nu in hetzelfde verpleeghu!s, maar zijn niet meer samen.

Ze zijn gescheiden door zes verdiepingen. “Ze begrijpen elkaar niet meer”, klinkt het. Niemand begrijpt de beslissing om hen te scheiden.

Dochter José bezoekt om de dag haar ouders. Ze vertelt dat haar ouders het altijd ontzettend goed hebben gehad samen.

José legt uit: “Pap en mam hadden nooit ruzie, het was een harmonieus huwelijk. Maar samenwonen is niet meer mogelijk. Ze snappen elkaar niet meer en krijgen dan woordenw!sselingen met elkaar.” Het bejaarde koppel heeft zich neergelegd bij de beslissing om hen te scheiden.

Voor hun dochter is het knap lastig om te zien hoe haar ouders stilaan uit elkaar groeien. Daarover zegt ze: “Het voelt zo raar aan dat ze in hetzelfde huis wonen, maar niet bij elkaar.”

Dochter José legt uit dat haar vader op de afdeling somatiek zit. Hij is depress!ef en wil vooral met rust gelaten worden. Mama daarentegen is druk in haar hoofd en heel vergeetachtig.

“Als ze samen zouden wonen zouden ze elkaar in de weg zitten, het gaat niet meer.” Ook gaan ze op heel verschillende uren slapen, wat pr0blemen gaf.

Bep werd in 2021 als eerste 0pgenomen in een verpleeghu!s. Hij 0verleefde c0rona bijna niet. Het is een mirakel dat hij er nog is.

Erica blijft op dat moment achter in hun huis in Rijswijk, waar ze 37 jaar lang woonden. Maar dat loopt algauw mis. Ze wilde niet eten en vergat constant dingen. José en haar broer Edward moesten overal briefjes achterlaten. In 2022 verhuisde ook Erica naar het verpleeghu!s waar haar man toen al zat.

José ziet nu pas in hoe groot de eenzaamheid is bij ouderen. Daarover zegt ze: “Kinderen die nooit op bezoek komen of er amper tijd voor maken. Ik snap daar niets van. Mijn ouders hebben zoveel voor mij betekend.”

Ze vindt het normaal om nu iets terug te geven. Ze komt dan ook om de dag op bezoek. En bij mooi weer neemt ze haar ouders mee naar buiten. “Als ik ze dan zo zie genieten, word ik daar zelf ook heel erg blij van.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder