-

Nieuwste

KNMI waarschuwt: extreem weer op komst, “Er komt echt iets op ons af”

Het KNMI heeft een verontrustend weerbericht afgegeven voor de komende dagen. Er wordt gewaarschuwd voor extreem weer met zware regenval, onweer, hagel en zelfs mogelijk windstoten.

Volgens het KNMI komt er echt iets op ons af en moeten we ons voorbereiden op mogelijke overlast en schade.

Het weerbericht zorgt voor veel onrust en angst bij mensen, vooral omdat het KNMI bekend staat om hun nauwkeurige en betrouwbare voorspellingen.

Veel mensen vragen zich af hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden op het extreme weer en wat voor impact het kan hebben op hun leven.

Het KNMI meldt dat de situatie wordt veroorzaakt door een actieve storing boven de Atlantische Oceaan die naar Europa trekt.

Hierdoor ontstaat er een krachtig lagedrukgebied dat voor veel instabiliteit zorgt en daarmee heftige weersomstandigheden met zich meebrengt.

Het extreme weer wordt verwacht vanaf donderdagavond en zal naar verwachting aanhouden tot en met zondag.

Vooral vrijdag en zaterdag worden gezien als de meest kritieke dagen met mogelijk langdurige regenval en zware windstoten.

Het KNMI raadt mensen aan om het weerbericht nauwlettend in de gaten te houden en hun plannen aan te passen waar nodig.

Het extreme weer kan veel impact hebben op het dagelijks leven en kan zorgen voor overlast en schade aan huizen, auto’s en andere eigendommen.

Het is daarom belangrijk om voorbereid te zijn en preventieve maatregelen te nemen. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld hun tuinmeubelen en andere losse voorwerpen vastzetten of binnen zetten, dakgoten schoonmaken om overstromingen te voorkomen, en zorgen voor voldoende voorraad van voedsel en water in huis.

Daarnaast is het belangrijk om te weten wat je moet doen in geval van nood. Bij overstromingen kunnen mensen bijvoorbeeld het beste hun elektriciteit uitschakelen om kortsluiting te voorkomen en belangrijke spullen op hoger gelegen plekken opbergen.

Ook is het raadzaam om te weten hoe je veilig kunt evacueren in geval van nood en om te weten waar je terecht kunt voor hulp en opvang.

Het KNMI geeft aan dat de situatie nog kan veranderen en dat het belangrijk is om het weerbericht goed in de gaten te houden en de instructies van de autoriteiten op te volgen.

Het is belangrijk om te beseffen dat we machteloos staan tegenover de kracht van de natuur en dat het beste wat we kunnen doen is ons zo goed mogelijk voorbereiden en de nodige maatregelen nemen.

Het is ook goed om te beseffen dat extreem weer steeds vaker voorkomt als gevolg van klimaatverandering.

Door de opwarming van de aarde neemt de kans op hittegolven, droogte, overstromingen en andere extreme weersomstandigheden toe. Het is daarom belangrijk dat we ons bewust zijn van onze impact op het klimaat en ons best doen.

 

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder