-

Nieuwste

Kijkers ontroerd door zingende Emelie van Niet Klein Te Krijgen: ‘Het beest is verslagen’

Emelie was amper elf jaar en is jammer genoeg niet meer onder ons. Gisterenavond oogstte ze echter veel bewondering in het televisieprogramma Niet Klein Te Krijgen van Paul de Leeuw.

Emelie had de laatste wens om een eigen nummer op te nemen in een echte muziekstudio. En dat lukte helemaal met K*nkerkampioen.

In het programma speelde ook de tiener Tibbe uit Texel een vooraanstaande rol. Zijn rechteronderbeen moest door botk*nker worden afgezet.

Dat doorstond hij dapper en hij zette ook zijn eerste stapjes met een prothese. Tibbe zei zelf over zijn uitdagingen: “Het beest is verslagen.”

Maar de kijkers waren ook zeer onder de indruk van de dappere Emelie. Paul de Leeuw volgde het meisje vanaf haar tiende jaar. Ze is overigens de helft van een prachtige tweeling.

Door haar ziekte werd haar zicht alsmaar minder. Uiteindelijk was het zo erg, dat Emelie bijna blind was.

Op het einde van het programma kregen we haar afscheid te zien. Maar Emelie had nog een laatste wens.

Ze wilde een eigen nummer zingen. En daarin slaagde ze met K*nkerkampioen. Ze schreef het liedje helemaal zelf en juffrouw Judith hield zich bezig met de melodie.

De tekst luidt onder andere: “K*nker is niet leuk, want dan zit je in een diepe deuk. En je kunt er niks aan doen, maar je blijft toch altijd een kampioen.”

En verder: “Doe dan leuke dingen, waarvan je gaat dansen en gaat springen. (…) En als je dat niet kunt, dan doe je maar een stunt.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder