Connect with us

Nieuwste

Kijkers ontroerd door zingende Emelie van Niet Klein Te Krijgen: ‘Het beest is verslagen’

Emelie was amper elf jaar en is jammer genoeg niet meer onder ons. Gisterenavond oogstte ze echter veel bewondering in het televisieprogramma Niet Klein Te Krijgen van Paul de Leeuw.

Emelie had de laatste wens om een eigen nummer op te nemen in een echte muziekstudio. En dat lukte helemaal met K*nkerkampioen.

In het programma speelde ook de tiener Tibbe uit Texel een vooraanstaande rol. Zijn rechteronderbeen moest door botk*nker worden afgezet.

Dat doorstond hij dapper en hij zette ook zijn eerste stapjes met een prothese. Tibbe zei zelf over zijn uitdagingen: “Het beest is verslagen.”

Maar de kijkers waren ook zeer onder de indruk van de dappere Emelie. Paul de Leeuw volgde het meisje vanaf haar tiende jaar. Ze is overigens de helft van een prachtige tweeling.

Door haar ziekte werd haar zicht alsmaar minder. Uiteindelijk was het zo erg, dat Emelie bijna blind was.

Op het einde van het programma kregen we haar afscheid te zien. Maar Emelie had nog een laatste wens.

Ze wilde een eigen nummer zingen. En daarin slaagde ze met K*nkerkampioen. Ze schreef het liedje helemaal zelf en juffrouw Judith hield zich bezig met de melodie.

De tekst luidt onder andere: “K*nker is niet leuk, want dan zit je in een diepe deuk. En je kunt er niks aan doen, maar je blijft toch altijd een kampioen.”

En verder: “Doe dan leuke dingen, waarvan je gaat dansen en gaat springen. (…) En als je dat niet kunt, dan doe je maar een stunt.”