-

Nieuwste

Kansparels willen jochie te grazen nemen, maar die heeft uitzonderlijk talent

Niemand is echt fan van vechten, tenzij het in sportief verband gebeurt. Als je toch beslist om een robbertje te vechten, dan doe je dat beter een op een. Dat is gewoon eerlijker.

De laatste worden er alsmaar meer ruzies uitgevochten in oneerlijke situaties. Een meerderheid vindt het dan nodig om het op te nemen tegen een enkeling.

Maar gelukkig komt het vaak voor dat een groep dan een fout slachtoffer uitkiest. Namelijk iemand die zijn mannetje kan staan.

In een virale video op Twitter, zien we hoe drie jongens een jongen met rood haar in het nauw drijven. Ze kozen hem als doelwit uit.

Ze dachten dat ze hem wel konden hebben. Maar de groep jongeren had geen idee dat de jongen een gevechtssport uitoefent.

Wanneer de jongens dreigend op hem afstappen, is de roodjarige jongen er snel bij om zich te verdedigen. Als eerste in de aanval gaan, is doorgaans niet iets van een normale gevechtssport, maar in deze situatie had de jongen wellicht geen andere keuze.

De drie jongens lijken meteen slappelingen en beroerde vechters te zijn. Ze zwaaien maar wat in het rond met hun armen.

Het lijkt wel een scene uit een slechte komische film. De jongen mept ieder van de drie jongens vakkundig tegen de grond.

Omstanders komen niet meer bij van het lachen en dan valt er nog een jongen bijna om van de schrik wanneer het roodharig jochie een schijnbeweging maakt.

Dit fragment kan zo in onze karma-rubriek. De jongens beseffen dat ze geen schijn van kans hebben en kiezen het hazenpad.

De roodharige jongen heeft toch nog een boodschap voor de slappelingen: “Ga, ga, jullie zijn kleine spelertjes man.”

Deze jongens staan dus goed voor schut. Zeker omdat het op beeld staat en het ook nog eens veelvuldig gedeeld werd.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder