Connect with us

Nieuwste

Kansparels vernielen herdenkingskransen en gooien ze in het water: ‘Afschuwelijk’

In Rijswijk zijn in de nacht van 4 op 5 mei talrijke herdenkingskransen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Oorlog in het water gegooid.

Dat bevestigt het Rijswijks Belang op Facebook. Een voorbijganger had gezien dat er verschillende kransen in het water lagen.

De voorbijganger zegt dat de kransen expres kapot zijn gemaakt. “Ze zijn echt uit elkaar getrokken”, klinkt het.

De politie is op de hoogte van de zaak. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er een onderzoek wordt ingesteld.

Burgemeester Huri Sahin is niet te spreken over het voorval. Het keurt het slopen van de kransen ten stelligste af.

De burgemeester vertelt in een reactie aan de lokale media: “Gisteravond hadden we een indrukwekkende herdenkingsbijeenkomst.”

“Het is afschuwelijk, onacceptabel en respectloos dat vervolgens de met zorg en respect neergelegde kransen en bloemen zijn vernietigd.”

Samen met de boa’s van de gemeente Rijswijk kwam de politie inmiddels ter plaatse. Ze gaan alles in het werk stellen om de daders snel te vatten. “Ik hoop dat het snel gebeurt”, geeft de burgervader nog mee.

De voorbijganger in kwestie meldt: “Tijdens het uitlaten van de honden tref ik dit aan bij het Oude Raadshuis. Hier was gisteren een 4 mei herdenking ter nagedachtenis aan de slachtoffers van Tweede Wereldoorlog.”

Iemand vraagt of het niet door het slechte weer zou kunnen komen? “Dat lijkt me sterk, de kransen zijn echt uit elkaar getrokken”, antwoordt de melder.

De gemeente Rijswijk is dan ook met stomheid geslagen en iedereen hoopt dat de daders zijn worden opgepakt.