-

Nieuwste

Kansparels vernielen herdenkingskransen en gooien ze in het water: ‘Afschuwelijk’

In Rijswijk zijn in de nacht van 4 op 5 mei talrijke herdenkingskransen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Oorlog in het water gegooid.

Dat bevestigt het Rijswijks Belang op Facebook. Een voorbijganger had gezien dat er verschillende kransen in het water lagen.

De voorbijganger zegt dat de kransen expres kapot zijn gemaakt. “Ze zijn echt uit elkaar getrokken”, klinkt het.

De politie is op de hoogte van de zaak. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er een onderzoek wordt ingesteld.

Burgemeester Huri Sahin is niet te spreken over het voorval. Het keurt het slopen van de kransen ten stelligste af.

De burgemeester vertelt in een reactie aan de lokale media: “Gisteravond hadden we een indrukwekkende herdenkingsbijeenkomst.”

“Het is afschuwelijk, onacceptabel en respectloos dat vervolgens de met zorg en respect neergelegde kransen en bloemen zijn vernietigd.”

Samen met de boa’s van de gemeente Rijswijk kwam de politie inmiddels ter plaatse. Ze gaan alles in het werk stellen om de daders snel te vatten. “Ik hoop dat het snel gebeurt”, geeft de burgervader nog mee.

De voorbijganger in kwestie meldt: “Tijdens het uitlaten van de honden tref ik dit aan bij het Oude Raadshuis. Hier was gisteren een 4 mei herdenking ter nagedachtenis aan de slachtoffers van Tweede Wereldoorlog.”

Iemand vraagt of het niet door het slechte weer zou kunnen komen? “Dat lijkt me sterk, de kransen zijn echt uit elkaar getrokken”, antwoordt de melder.

De gemeente Rijswijk is dan ook met stomheid geslagen en iedereen hoopt dat de daders zijn worden opgepakt.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder