Connect with us

Nieuwste

Jumbo-chef na 42 jaar dienst ontslagen na jatten broodje: ’10.000 euro boete’

Een afdelingschef van een Jumbo die geregeld een broodje uit de supermarkt at zonder te betalen, betaalt nu de hoogste prijs. Na 42 jaar trouwe dienst verliest ze haar baan. Ze mag ook fluiten naar de geëiste ontslagvergoeding van 168.000 euro.

Meer nog: ze moet Jumbo een schadevergoeding betalen van bijna 10.000 euro. De was sinds 1980 werkzaam bij een Jumbo in Zuid-Holland. Daar had ze de leiding over de afdeling groente en fruit.

De supermarkt was tot 2016 eigendom van haar ouders, en later ook van haar broer. Daarna werd de supermarkt verkocht en nam een andere franchisenemer de winkel over.

In september 2022 tipte een collega de werkgever dat de vrouw broodjes uit de winkel at zonder te betalen.

Nadat uit camerabeelden aan het licht kwam dat de vrouw inderdaad broodjes pakte, schakelde de winkel de supermarkt bedrijfsrecherche Hoffman in.

Op twee dagen stelde een medewerker van Hoffman vast dat de vrouw tijdens de lunchpauze broodjes meenam.

Daarna volgde een gesprek met de vrouw in kwestie. Ze erkende dat ze sinds corona regelmatig broodjes nam. En daarbij ook nog iedere week een pakje vleeswaren. Ook ging de vrouw enkele keren vroeger naar huis dan toegelaten.

Eerst volgde een schorsing en dan ontslag. De vrouw was hiermee niet akkoord en stapte naar de rechter voor een ontslagvergoeding. Ze wilde haar baan niet terug, maar wel meer dan 150.000 euro schadevergoeding.

Voor de rechtbank verdedigde de vrouw zich door te zeggen dat ze een bevoordeelde positie had in de supermarkt. Dat vanwege het feit dat haar ouders vroeger eigenaar waren en haar lange staat van dienst.

De rechter oordeelde nu dat het ontslag gerechtvaardigd was en dat haar gedrag ernstig verwijtbaar is.

Jumbo eiste een schadevergoeding voor de gemaakte kosten voor de bedrijfsrecherche en een zogenaamde gefixeerde schadevergoeding. Samen goed voor een bedrag van bijna 10.000 euro. Die moet de vrouw nu zien op te hoesten.