Connect with us

Nieuwste

Grote zorgen om mentale toestand Martien Meiland: ‘Opgenomen’

Recent kwam de biografie van Maxime Meiland uit en daarin vertelt ze openhartig over het dr*nkprobleem van haar vader Martien.

Aanvankelijk ontkende de voormalige kasteelheer alles. Na talrijke gesprekken met zijn familie zag Martien zijn probleem dan toch onder ogen. “Sinds 1 januari ben ik gestopt met drinken”, bekent hij.

Maxime schrijft in haar biografie dat Martien ‘erg veel’ drinkt. Zijn dankverbruik kwam voor het eerst aanbod in 2021 tijdens opnames in Zweden.

Maxime laat weten: “Toen hebben we erover gepraat en hebben Montana en ik ook traantjes gelaten in zijn bijzijn.”

De blondine vervolgt: “Op die manier lieten we merken dat we er erg veel mee inzitten. Hij moest dan ook wel schreien, maar dan nog zei hij: ‘ik weet wel dat ik ietsje te veel drink.’

‘Maar mijn vader dronk sterke drank, dus op zich valt het bij mij allemaal nog wel mee’. Dat is altijd zijn grote excuus.”

Volgens Martien viel het dus allemaal wel mee, er was dus niks aan het handje. Later zou hij toch toegeven dat hij een groot probleem had.

In gesprek met weekblad Story is hij eindelijk eerlijk: “Sinds 1 januari ben ik gestopt met drinken. De hele maand januari heb ik niks gedronken.”

Het tijdperk wijnen, wijnen, wijnen, is dus verleden tijd. Toch wordt hij af en toe nog gespot met een wijntje in de hand.

Dat geeft de kasteelheer ruiterlijk toe. “Ik drink alleen nog op bijzondere gelegenheden, zoals op de presentatie van het boek van Maxime. ’s Weekends drink ik in principe ook niet”, aldus Martien.

Hij gaat verder: “Sinds ik niet meer drink, ga ik soms al om halfnegen slapen. Ik wil dit de rest van mijn leven volhouden. Ik voel me meer energieker, en dat kan ik natuurlijk heel goed gebruiken.”