Connect with us

Nieuwste

Frits en Angelique lossen schulden af na 4,5 jaar voor niets: ”Hij heeft alles gestolen”

Het Limburgse echtpaar Frits en Angelique Smeets uit Sittard is radeloos. Het paar dacht dat ze hun schulden konden aflossen met de hulp van een betrouwbare budgetbeheerder, maar de man blijkt er met al hun geld vandoor te zijn gegaan.

Een allesoverheersende pijn valt te lezen op het gezicht van Frits en Angelique, als ze aan Hart van Nederland hun verhaal vertellen.

“We hadden schuldenvrij kunnen zijn en dit nu al achter de rug kunnen hebben”, vertelt Angelique. Helaas is het anders gelopen.

Na 4,5 jaar komen ze erachter dat hun budgetbeheerder al die tijd hun geld heeft verduisterd en al hun harde werk en spaargeld zijn verdwenen.

Frits is ZZP’er en had gehoopt om met het geld dat ze maandelijks aflosten een pensioen op te bouwen. “Het is verschrikkelijk dat het nu allemaal weg is.

Na 4,5 jaar kom je erachter dat alles waarvoor je gewerkt hebt en gespaard hebt, er gewoon niet meer is”, vertelt Frits met verdriet in zijn stem.

Het vertrouwen in de man was groot. “We konden hem dag en nacht appen. Als we iets nodig hadden, werd dat meteen geregeld. Het was een hele vriendelijke man en hij werd een echte vriend na al die jaren”, aldus Angelique.

De man maakte echter een einde aan zijn leven en liet een afscheidsbrief achter voor het koppel. “Niet te veel geld uitgeven, hard blijven werken, dan kom je er wel uit”, schreef hij.

Maar er was meer. De man had nog een tip: ‘kijk in je bankzaken’. Toen het echtpaar dat deed, schrokken ze zich kapot. De ‘vriend’ had namelijk hun geld verbrast.

Hij betaalde met hun geld zijn gemeentebelasting, elektriciteit, inboedel, kleding, beddengoed, h0eren, etentjes en dure hotels.

Toen het echtpaar de balans opmaakte, kwamen ze tot de harde realiteit: de man had in totaal 72.000 euro van hen gestolen.

De vraag is natuurlijk hoe dit zo ver heeft kunnen komen. “In het begin had hij een softwareprogramma. Daarin konden we zien wat er betaald was en hoeveel we nog moesten”, legt Angelique uit.

“Maar dat programma deed het niet meer. We kregen wel leefgeld elke week, maar konden niet meer zien wat er op onze rekening gebeurde.”

Nadat het echtpaar achter deze duistere zaken komt, doen ze aangifte en onderzoeken ze of ze hulp kunnen krijgen. Helaas krijgen ze geen hulp.

“We hebben wel een betalingsregeling met de Belastingdienst”, vertelt Angelique. “Daardoor komen we niet nog verder in de schulden.” Frits beseft dat het hele traject opnieuw begint.

“Ons geld krijgen we niet meer terug, maar ik kan anderen wel waarschuwen.