Connect with us

Nieuwste

Duncan Laurence bijt van zich af na afgang Mia & Dion: ‘Niet eerlijk’

Na een omstreden aanloopperiode zag Duncan Laurence zijn pupillen Dion Cooper en Mia Nicolai stranden in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival.

Nu reageert de zanger voor het eerst op de pijnlijke uitschakeling. Dat doet hij in een veelzeggend bericht op de sociale media.

Duncan was de drijvende kracht achter de inzending van Nederland. Hijzelf in hoogst eigen persoon bracht het duo aan bij de selectiecommissie. Hij schreef ook mee aan het nummer Burning Daylight.

Na de presentatie aan de media verdween Duncan ogenschijnlijk naar het achterplan. Toen de twee het nummer voor het eerst brachten tijdens de pre party in Madrid, was Duncan niet aanwezig.

Er was toen ontzettend veel kritiek op het valse optreden. Tijdens een concert, waar het nog eens fout ging, was Duncan eveneens de grote afwezige.

Bij Khalid & Sophie legde hij zijn afwezigheid uit. Hij legde de schuld van de valse noten niet bij zijn pupillen, maar bij de organisatie van de shows.

Verder ontkende hij ooit hun coach te zijn geweest. Duncan, die het liedjesfestijn won in 2019, zei dat hij eerder fungeerde als creatief directeur.

Het is dan ook in die hoedanigheid dat hij vorige week naar Liverpool vertrok om zich bij de delegatie te voegen.

Kort nadat de uitslag van de eerste halve finale van zondag bekend raakte, reageerde Duncan op de sociale media.

Bij een foto van Mia & Dion schrijft hij: “Ik ben zo trots op jullie. Jullie hebben gevochten. Jullie hebben alles gegeven en waren volledig jezelf op het grootste podium van de wereld. Dat pakt niemand je meer af.”

Duncan zelf blijft nog even in Liverpool. Hij is een van de gasten die zullen optreden tijdens de halve finale.

Duncan brengt dan samen met andere ex-deelnemers een muzikaal eerbetoon aan de organiserende stad Liverpool.