-

Nieuwste

Dronken bejaarden plassen in voortuin en steken middelvinger op naar politie

Vrijdagavond is een groep bejaarden betrapt toen ze in een voortuin in Etten-Leur een dringende boodschap deden. Dat meldt de politie op Twitter.

Wanneer de agenten de wildplassers aanspraken op hun gedrag, kregen ze beledigingen naar hun hoofd geslingerd. Ook werden ze getrakteerd op een middelvinger.

De politie laat weten dat de senioren te diep in het glas hadden gekeken. Vrijdag leek de politie wel geconfronteerd te worden met een tafereel uit Benidorm Bastards. Maar het was bittere ernst.

 

Het incident gebeurde na de Leurse Havenfeesten. De politie laat weten: “Bij de uitloop van de havenfeesten waar heel veel jongeren aanwezig waren, vond een aantal senioren (65+) het nodig om zwaar onder invloed in een voortuin te urineren.”

“Uiteraard werden zij hierop aangesproken, waarna er alleen maar beledigende en respectloze uitspraken volgden. Er werd zelfs een middelvinger opgestoken”, aldus de politie.

De bejaarden waren het niet eens met de boete. Ze beweerden dat wildplassen op hun hoge leeftijd gewoon toegestaan is.

Het is dus niet altijd de jeugd die voor problemen en overlast zorgen na festiviteiten. Dit jaar ging het om een groep volwassen mannen van meer dan 65 jaar.

Met een kwinkslag en een bord van overstekende bejaarden waarschuwt de politie nu voor losbandige bejaarden.

De hoogte van de boete is niet bekend. Het is ook niet geweten of de bejaarden bezwaar gaan aantekenen tegen de boete.

De post wordt gretig gedeeld en becommentarieerd. Zo schrijft iemand: “Veertien dagen op water en brood is toch wel het minste.” Nog een andere twitteraar laat weten: “En de jongeren durven jullie niet aan te pakken… Wat gaat hier mis?”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder