Connect with us

Nieuwste

Domi (62) had 54 jaar lang last van DIT in haar oog: artsen dachten dat ze gek was!

Voor velen is het herkenbaar: je gaat lekker wandelen en ineens voel je een pijnlijk gevoel in je schoen door een steentje. Maar stel je voor dat het nog erger is, dat je 54 jaar lang een vreemd voorwerp in je oog hebt zonder dat het wordt ontdekt.

Dit was precies wat Domi, een 62-jarige vrouw uit Spanje, overkwam. Maar liefst 54 jaar lang had ze last van haar oog, zonder te weten wat de oorzaak was. Uiteindelijk bleek dat er al die tijd een steentje in haar oog had gezeten.

Het feit dat het steentje zo’n lange tijd onopgemerkt is gebleven, wijt Domi aan de nalatigheid van verschillende artsen die haar behandelden.

Domi deelde haar verhaal met The New York Post en vertelde dat meer dan 20 artsen haar gedurende al die jaren behandelden alsof ze gek was. Het begon allemaal in 1965, toen Domi slechts acht jaar oud was.

Tijdens het spelen met een schoffel in de tuin stootte ze per ongeluk op een steen, waardoor er een stukje afbrak en in haar oog belandde.

Na het incident bezocht Domi jarenlang verschillende artsen, waarbij ze meer dan 20 consultaties voor haar oog onderging gedurende een periode van vijftig jaar.

Op haar 28e ging het zo slecht met haar oog dat ze naar een expert moest. Tot haar verbazing zag deze expert niets vreemds en twijfelde zelfs aan haar geestelijke gezondheid.

In 1996 bezocht ze een andere oogarts, die met behulp van echografie en een CT-scan iets zag zitten. De arts stelde de verkeerde diagnose en concludeerde dat het een cyste was.

Domi vertelt dat iedereen de bevindingen van de vorige arts analyseerde en op basis daarvan handelde. Ze verliet vaak het kantoor van de artsen in tranen.

Pas vele jaren later, in 2019, ontdekte een andere oogarts eindelijk het steentje. De operatie om het steentje te verwijderen vond plaats in Badajoz, een stad ten zuiden van Madrid.

Ondertussen heeft Domi het Extremadure Health Service, waar ze vaak met haar klachten kwam, voor de rechter gedaagd. Ze wil gerechtigheid en eist een schadevergoeding voor het jarenlange leed dat ze heeft moeten doorstaan.

Domi is vastberaden om niet op te geven en wil een compensatie voor het immense lijden dat ze heeft ervaren. Ze denkt aan een bedrag van ongeveer 100.000 euro om de schade te dekken, maar dit bedrag kan nog veranderen na overleg met haar advocaat.

Dit schrijnende verhaal van Domi benadrukt het belang van zorgvuldige en nauwkeurige medische zorg. Het laat zien dat het cruciaal is om patiënten serieus te nemen en hun klachten serieus te onderzoeken, zelfs als ze ongewoon lijken.

Het is een herinnering aan de verantwoordelijkheid van medische professionals om altijd het welzijn van de patiënt voorop te stellen en te streven naar de beste mogelijke zorg.