-

Nieuwste

Domi (62) had 54 jaar lang last van DIT in haar oog: artsen dachten dat ze gek was!

Voor velen is het herkenbaar: je gaat lekker wandelen en ineens voel je een pijnlijk gevoel in je schoen door een steentje. Maar stel je voor dat het nog erger is, dat je 54 jaar lang een vreemd voorwerp in je oog hebt zonder dat het wordt ontdekt.

Dit was precies wat Domi, een 62-jarige vrouw uit Spanje, overkwam. Maar liefst 54 jaar lang had ze last van haar oog, zonder te weten wat de oorzaak was. Uiteindelijk bleek dat er al die tijd een steentje in haar oog had gezeten.

Het feit dat het steentje zo’n lange tijd onopgemerkt is gebleven, wijt Domi aan de nalatigheid van verschillende artsen die haar behandelden.

Domi deelde haar verhaal met The New York Post en vertelde dat meer dan 20 artsen haar gedurende al die jaren behandelden alsof ze gek was. Het begon allemaal in 1965, toen Domi slechts acht jaar oud was.

Tijdens het spelen met een schoffel in de tuin stootte ze per ongeluk op een steen, waardoor er een stukje afbrak en in haar oog belandde.

Na het incident bezocht Domi jarenlang verschillende artsen, waarbij ze meer dan 20 consultaties voor haar oog onderging gedurende een periode van vijftig jaar.

Op haar 28e ging het zo slecht met haar oog dat ze naar een expert moest. Tot haar verbazing zag deze expert niets vreemds en twijfelde zelfs aan haar geestelijke gezondheid.

In 1996 bezocht ze een andere oogarts, die met behulp van echografie en een CT-scan iets zag zitten. De arts stelde de verkeerde diagnose en concludeerde dat het een cyste was.

Domi vertelt dat iedereen de bevindingen van de vorige arts analyseerde en op basis daarvan handelde. Ze verliet vaak het kantoor van de artsen in tranen.

Pas vele jaren later, in 2019, ontdekte een andere oogarts eindelijk het steentje. De operatie om het steentje te verwijderen vond plaats in Badajoz, een stad ten zuiden van Madrid.

Ondertussen heeft Domi het Extremadure Health Service, waar ze vaak met haar klachten kwam, voor de rechter gedaagd. Ze wil gerechtigheid en eist een schadevergoeding voor het jarenlange leed dat ze heeft moeten doorstaan.

Domi is vastberaden om niet op te geven en wil een compensatie voor het immense lijden dat ze heeft ervaren. Ze denkt aan een bedrag van ongeveer 100.000 euro om de schade te dekken, maar dit bedrag kan nog veranderen na overleg met haar advocaat.

Dit schrijnende verhaal van Domi benadrukt het belang van zorgvuldige en nauwkeurige medische zorg. Het laat zien dat het cruciaal is om patiënten serieus te nemen en hun klachten serieus te onderzoeken, zelfs als ze ongewoon lijken.

Het is een herinnering aan de verantwoordelijkheid van medische professionals om altijd het welzijn van de patiënt voorop te stellen en te streven naar de beste mogelijke zorg.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder