Connect with us

Nieuwste

Dina (26) is ten einde raad: “Er hangt een visgeur daar beneden”

Dina (26) heeft al jarenlang last van een onaangename “visgeur” in haar int*eme zone. Dit probleem heeft een negatieve invloed op haar leven en zelfs op haar relatie.

Ze heeft talloze dokters en z!ekenhuizen bezocht, zelfs in het buitenland, maar tot nu toe heeft niemand een oplossing kunnen vinden.

Tijdelijke verlichting werd geboden door antibiotica, maar de geur kwam altijd weer terug, waardoor Dina gefrustreerd raakte en haar relatie onder druk kwam te staan.

Gilbert Donders, een gynaecoloog, heeft in een interview met Het Laatste Nieuws verklaard dat veel vrouwen last hebben van dit probleem.

Hij benadrukt dat een v*gina een natuurlijke geur kan hebben en dat sommige vrouwen nu eenmaal een sterkere geur hebben dan anderen.

Dina’s verhaal is echter kenmerkend voor een aandoening genaamd bacteriële vaginose, waarbij bepaalde bacteriën in de v*gina het evenwicht verstoren.

Donders legt uit dat anaërobe bacteriën, die geen zuurstof verdragen, de melkzuurbacteriën in de v*gina verdringen en zo een abnormale flora creëren.

Hoewel bacteriële vaginose niet aangeboren is, suggereert Donders dat er aanwijzingen zijn dat vrouwen een vergelijkbaar v*ginale flora-patroon hebben als hun moeder.

Dit impliceert dat genetische factoren een rol kunnen spelen bij de vatbaarheid voor deze aand0ening.

De gebruikelijke aanpak van huisartsen is het voorschrijven van eenmalige medicatie, die het probleem tijdelijk verhelpt.

Echter, bacteriële vaginose heeft de neiging om terug te keren, dus herhaaldelijk gebruik van antibiotica kan leiden tot resistentie.

Daarom is het raadzaam om naar een specialist te gaan die bekend is met het beheersen van dit probleem op de lange termijn.

Donders suggereert dat antibiotica in eerste instantie weliswaar nodig kunnen zijn om het acute probleem aan te pakken, maar dat het gebruik van natuurlijke middelen zoals probiotica kan helpen om de v*ginale flora in balans te brengen.

Door dit regelmatig op te volgen, kunnen vaak positieve resultaten op de lange termijn worden bereikt. Het is belangrijk op te merken dat speciale diëten of zepen geen invloed hebben op bacteriële vaginose.

Het is essentieel voor Dina en andere vrouwen in een vergelijkbare situatie om niet bij de pakken neer te zitten, maar bereid te zijn om het probleem te behandelen en op lange termijn onder controle te houden.

Hoewel het frustrerend kan zijn om geen onmiddellijke oplossing te vinden, biedt de benadering van het behandelen van bacteriële vaginose met behulp van specialisten en natuurlijke middelen hoop op langdurige verlichting.

Door de juiste stappen te nemen en de situatie te relativeren, kan Dina uiteindelijk een betere kwaliteit van leven ervaren en haar relatie verbeteren.

https://twitter.com/JanVerbeeren/status/1662517024675844099?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1662517024675844099%7Ctwgr%5E45f0e2b8ce11ee57ce3bbd1a0f6f66d5f9e591b8%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Ftrendnieuws.nl%2Fdina-26-is-ten-einde-raad-daar-beneden-ruikt-het-naar-vis%2F