-

Nieuwste

Diana (26) ruikt tussen haar benen naar vis: ‘Echt een zwaar probleem’

De 26-jarige Diana is ten einde raad. Haar probleem is dat ze daar beneden niet echt fris ruikt. Ze heeft al jaren last van een visgeur tussen haar benen.

Door deze onfrisse geur is haar relatie ook onder druk komen te staan. Een gynaecoloog vertelt nu over dit probleem en wat de vrouw eraan kan doen.

Diana zegt meteen dat dit geen grap is. “Het gaat om een soort van visgeur, die helemaal niet aangenaam is. En tijdens de daad wordt het nog veel erger.”

“Het begon allemaal toen ik voor de eerste keer met mijn echtgenoot naar bed ging. Soms valt het wel mee, maar andere keren word ik er zelf onhebbelijk van.”

“Ik bezocht tientallen artsen en verschillende medische instellingen, zelfs in Turkije. Maar ze kunnen niks vinden.”

“Ze geven me altijd antibiotica en dan is het even beter. Maar het komt telkens terug. Hert is mega irritant, en begint echt voor problemen te zorgen tussen mijn man en mij.”

Gynaecoloog Gilbert Donders zegt dat wel meer vrouwen hier last van hebben. Volgens hem mag een schade wel een geur hebben. “Sommige vrouwen hebben nu eenmaal een sterkere geur.”

“Het verhaal van Diana is relatief kenmerkend voor een **ndoening genaamd bacteri*le vagin0se.”

Bepaalde bacteriën verjagen dan de verdedigers van de schede, de zogenaamde melkzuurbacillen, en zo ontstaat er een verkeerd evenwicht van de flora in de schede. Het resultaat is dan een onaangename geur.

Volgens de dokter is dit probleem wellicht erfelijk. Er zijn aanwijzingen dat vrouwen hetzelfde patroon in hun schede hebben als hun moeder.

Hij legt uit dat de kans op deze **ndoening stijgt wanneer je minder goede weerstandskiemen hebt geërfd. Dan is de kans groter dat dit later een probleem kan worden.

“De meeste huisarts geven medicatie, waarmee het probleem even verholpen is. Maar het probleem is dat deze **ndoening zich graag opnieuw innestelt.”

“Herhaaldelijk antibiotica blijven nemen zijn we geen fan van, omdat er dan resistentie optreedt. Deze patiënten hebben een specialist nodig, die weet hoe je dit probleem aanpakt.”

De arts raadt dan ook behandeling met natuurlijke middelen zoals probiotica aan. “Wanneer je dat goed blijft opvolgen, komen er op lange termijn vaak goed resultaten.” Maar een speciaal dieet of bepaalde zepen hebben volgens hem geen invloed.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder