-

Nieuwste

Danielle laat zieke partner in de steek: ‘Schaadt mijn mentale gezondheid’

Een dame die de marathon van Londen loopt voor haar ex-partner geeft toe dat ze hem liet zitten omdat ze zijn strijd tegen k*nker niet meer aankon.

Danielle Epstein (32) kocht samen met Jelle Fresen een woning in Londen. Op zijn 37e werd bij hem een zeldzame hersentum0r vastgesteld.

Hij onderging een moeilijke operatie, radi0therapie en chem0. Daarna volgde een langdurig herstel. De man moest zelfs weer leren stappen.

Tijdens dit herstel kreeg Danielle paniekaanvallen. Haar mentale gezondheid begon er zwaar onder te lijden.

Daarom zette ze een punt achter haar relatie en verhuisde naar Thailand. Ze bleef wel goed bevriend met Jelle. Ze liep zelfs een marathon om de strijd tegen hersentum0ren te steunen.

De vrouw zegt dat ze haar vriendschap met Jelle nog altijd moet uitzoeken. Ze vertelt: “Ik voelde me een vreselijk mens, iemand verlaten omdat ze k*nker hebben. Maar het bracht mijn geestelijke gezondheid schade toe en dat hielp ook Jelle niet.”

Het stelletje kocht een woning in Palmers Green in het noorden van Londen. Maar toen begon hij duizelingen te krijgen en moest veel braken.

Aanvankelijk dachten de artsen aan een oorontsteking, maar het werd alleen maar erger. Een mri-scan bracht de diagnose aan het licht. Hij had graad 4 medulloblasto0m’-tum0r, iets wat normaal alleen maar kinderen treft.

Danielle legt uit: “We waren een weg ingeslagen naar een bepaalde toekomst, en op één dag werd die droom aan diggelen geslagen. Ik was kapot van de zorgen en verwoest, ik kon niet meer eten of slapen.”

Ze besefte dat ze een punt moest zetten achter haar relatie en ze verhuisde naar Thailand. Samen met haar vader. Danielle bleef echter bevriend met Jelle en is verder op de hoogte van zijn weg naar herstel.

Na de chirurgische ingreep had Jelle zenuwschade opgelopen. De rechterkant van zijn gezicht was verlamd, waardoor hij scheel en dubbel zag.

Over haar deelname aan de marathon vertelt ze: “Ik ben geen hardloper, maar Jelle liep eerder al marathons. Ik vond dit een mooie uitdaging voor me en een prachtig eerbetoon aan hem en zo had ik een streefdoel.”

Ze liep overigens voor het goede doel, namelijk onderzoek naar hersenk*nker. “Maar ik had de beste motivatie ooit, als Jelle dit allemaal kan doorstaan, dan kan ik wel een marathon uitlopen.”

Jelle steunt de deelname van zijn ex aan de marathon. Hij vertelt: “Ik zal die dag zeker aanwezig zijn om haar aan te moedigen. Ik vind het prachtig wat ze doet.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder