-

Nieuwste

Bestuurder onder invloed wisselt met hond om boete te vermijden: ‘Ik reed niet’

Een man uit de Verenigde Staten dacht vorige week enkele politieagenten te slim af te zijn. Hij wilde op een listige manier een boete vermijden.

De man was onder invloed en wisselde snel van plek met zijn hond toen hij door de politie werd tegengehouden.

Uiteraard had de politie meteen in de gaten dat er iets niet klopte. Er zijn immers maar weinig honden die een auto kunnen besturen.

De dronken man dacht dat hij het helemaal voor mekaar had. Even van plek wisselen met zijn viervoeter om een boete te ontlopen.

De politie van Springfield laat op Facebook weten: “De automobilist probeerde van plek te wisselen met zijn hond op de passagiersstoel toen de agent naderde.”

“De dronken man stapte vervolgens langs de passagierszijde uit de auto en beweerde dat hij niet reed.”

Het bericht leest verder: “De was duidelijk onder invloed en toen hij om zijn alcoholconsumptie werd gevraagd, zette hij het op een lopen.”

Binnen enkele meters kon de man worden ingehaald door de agent. Hij is opgepakt op verdenking van meerdere inbreuken.

Hij moet zich onder andere verantwoorden voor vluchten voor de politie, rijden onder invloed en te snel rijden.

De hond werd aan een kennis van de bestuurder gegeven. De politie laat nog weten dat de hond niet op de bon werd geslingerd.

“Het hondje wordt niet vervolgd en kreeg slechts een waarschuwing”, sluiten de agenten hun bericht grappend af.

 

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder