-

Nieuwste

Bejaarde vrouw (95) in levensgeva*r na tweevoudige tasering door agenten

In het Australische New South Wales vecht de 95-jarige Clare Nowland momenteel voor haar leven in het z!ekenhuis.

Deze moeder van acht kinderen werd vorige week tweemaal getaserd in het verzorgingshuis waar ze woont.

Clare, die lijdt aan dementie, verblijft in Yallambee Lodge, een verzorgingstehuis. Vorige week trof het personeel haar aan met een mes in haar hand. Het was niet duidelijk wat haar intenties waren.

In eerste instantie probeerden ze het mes van haar af te pakken, maar toen dit niet lukte, werden de hulpd!ensten ingeschakeld.

Opmerkelijk genoeg hebben de agenten geen enkele poging gedaan om met Clare in gesprek te gaan en grepen ze direct naar hun tasers.

Ze werd tweemaal getroffen, eenmaal in haar borst en eenmaal in haar rug. De gevolgen van deze actie zijn desastreus. Clare viel achterover en kwam met haar hoofd hard op een tafel terecht.

De impact was zo groot dat ze een schedelbreuk en een hersenbl0eding heeft opgelopen. Momenteel vecht ze voor haar leven in het z!ekenhuis.

De familie van Clare, compleet verscheurd door verdriet, heeft hun ongeloof uitgesproken. Andrew Thaler, een vriend van de familie, vertelde aan The Guardian: “Het is onzeker of ze de nacht zal overleven na wat haar is aangedaan.”

Deze tragische gebeurtenis heeft voor opschudding gezorgd op het p0litiebureau, waar velen pleiten voor een grootschalig onderzoek naar wat er precies is gebeurd.

“We willen de waarheid boven tafel krijgen en er alles aan doen om te achterhalen waarom een oude vrouw, nota bene woonachtig in een verzorgingstehuis, zo is mish*ndeld”, verklaarde een woordvoerder.

Er is een speciaal team samengesteld om te onderzoeken of de agenten juist hebben gehandeld.

Ondertussen heeft Josh Pallas van de gemeente New South Wales opgeroepen tot een verbod op het gebruik van tasers.

“Ik vind het gebruik van een taser buitenproportioneel, en dit is niet de eerste keer dat het leidt tot een tragische situatie. Er moeten toch andere alternatieven zijn?”

Deze schokkende gebeurtenis werpt opnieuw de vraag op over het gebruik van gew*ld door wetshandhavers, vooral in situaties waarin kwetsbare personen betrokken zijn, zoals ouderen met dementie.

Het roept de noodzaak op om de de-escalatietechnieken van de politie te verbeteren en ervoor te zorgen dat er andere methoden worden toegepast om situaties onder controle te krijgen zonder onnodig fysiek gew*ld.

Het welzijn en de veiligheid van de meest kwetsbare leden van de samenleving moeten altijd voorop staan, en er moet gestreefd worden naar rechtvaardigheid en verantwoording voor deze schrijn.

 

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder