Connect with us

Nieuwste

Bejaarde vrouw (95) in levensgeva*r na tweevoudige tasering door agenten

In het Australische New South Wales vecht de 95-jarige Clare Nowland momenteel voor haar leven in het z!ekenhuis.

Deze moeder van acht kinderen werd vorige week tweemaal getaserd in het verzorgingshuis waar ze woont.

Clare, die lijdt aan dementie, verblijft in Yallambee Lodge, een verzorgingstehuis. Vorige week trof het personeel haar aan met een mes in haar hand. Het was niet duidelijk wat haar intenties waren.

In eerste instantie probeerden ze het mes van haar af te pakken, maar toen dit niet lukte, werden de hulpd!ensten ingeschakeld.

Opmerkelijk genoeg hebben de agenten geen enkele poging gedaan om met Clare in gesprek te gaan en grepen ze direct naar hun tasers.

Ze werd tweemaal getroffen, eenmaal in haar borst en eenmaal in haar rug. De gevolgen van deze actie zijn desastreus. Clare viel achterover en kwam met haar hoofd hard op een tafel terecht.

De impact was zo groot dat ze een schedelbreuk en een hersenbl0eding heeft opgelopen. Momenteel vecht ze voor haar leven in het z!ekenhuis.

De familie van Clare, compleet verscheurd door verdriet, heeft hun ongeloof uitgesproken. Andrew Thaler, een vriend van de familie, vertelde aan The Guardian: “Het is onzeker of ze de nacht zal overleven na wat haar is aangedaan.”

Deze tragische gebeurtenis heeft voor opschudding gezorgd op het p0litiebureau, waar velen pleiten voor een grootschalig onderzoek naar wat er precies is gebeurd.

“We willen de waarheid boven tafel krijgen en er alles aan doen om te achterhalen waarom een oude vrouw, nota bene woonachtig in een verzorgingstehuis, zo is mish*ndeld”, verklaarde een woordvoerder.

Er is een speciaal team samengesteld om te onderzoeken of de agenten juist hebben gehandeld.

Ondertussen heeft Josh Pallas van de gemeente New South Wales opgeroepen tot een verbod op het gebruik van tasers.

“Ik vind het gebruik van een taser buitenproportioneel, en dit is niet de eerste keer dat het leidt tot een tragische situatie. Er moeten toch andere alternatieven zijn?”

Deze schokkende gebeurtenis werpt opnieuw de vraag op over het gebruik van gew*ld door wetshandhavers, vooral in situaties waarin kwetsbare personen betrokken zijn, zoals ouderen met dementie.

Het roept de noodzaak op om de de-escalatietechnieken van de politie te verbeteren en ervoor te zorgen dat er andere methoden worden toegepast om situaties onder controle te krijgen zonder onnodig fysiek gew*ld.

Het welzijn en de veiligheid van de meest kwetsbare leden van de samenleving moeten altijd voorop staan, en er moet gestreefd worden naar rechtvaardigheid en verantwoording voor deze schrijn.