-

Nieuwste

Asielzoekers slopen hele touringcar: ‘Chauffeur vreest voor zijn leven’

Nieuwe Nederlanders maakten het tijdens een busrit van het asielzoekerscentrum in Ter Apel naar Den Haag wel heel erg bont. Ze sloopten de touringcar van Holiday Travel compleet.

Buschauffeur Michel is gebroken en vreesde zelfs voor zijn leven. Hij spreekt van een erg ingrijpende ervaring.

Het bedrijf uit Assen werkt samen met het COA. Zij moeten de echt schrijnende gevallen vervoeren.

“Personen die blij zijn dat je ze naar een plek brengt waar ze iets te eten krijgen en waar een bed is. Dankbare mensen, want die zijn er ook.”

Normaal verloopt dat altijd feilloos. Daar kwam gisteren verandering in. Het COA had Michel gebeld met de vraag of hij enkele asielzoekers kon komen ophalen. Ze moesten naar een noodopvang in Den Haag.

Het betrof een grote groep alleenstaande mannen. Die hadden niet zoveel zin om naar Den Haag te gaan en begonnen te klagen dat het heel ver was.

De vrouw van Michel, Cynthia, legt uit dat de kansparels de bus in het midden van de rit begonnen te slopen.

“Alles werd opengebroken”, vertelt ze. Michel kreeg het in de gaten en belde in paniek naar het COA. Die vroeg hem om meteen rechtsomkeer te maken.

Maar dan was het hek helemaal van de dam. De mannen kregen in de gaten dat ze naar Ter Apel terugkeerden en dat wilden ze ook niet.

Michel krijgt te horen dat hij eraan gaat. Nietsvermoedend belt Cynthia haar man even op tijdens de rit.

“Toen hij opnam hoorde ik een trillende stem. Ik vraag waar hij dan was? Dan begon hij te huilen. ‘Ik ben bijna in Ter Apel, ze bedreigen me. Ik hoop dat ik het haal’.” Michel was zo bang dat hij vreesde voor zijn leven.

De vrouw vertrekt meteen naar Ter Apel waar ze haar man compleet gebroken aantrof. En een vernielde tourbus.

Bij aankomst stonden de autoriteiten de bus al op te wachten. Alet Bouwmeester van het COA vindt het niet gezellig. “Dat mag niet kunnen”, klinkt het.

Er zijn geen aanhoudingen verricht. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Eric van der Burg, noemt het een schade. “Het is tuig.” Hij had liever gezien dat ze langs de snelweg uit de bus waren geschopt. Ondertussen krijgen Michel en Cynthia slachtofferhulp aangeboden.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder