-

Nieuwste

André Hazes en Monique voor de rechter: ‘Kinderverwaarlozing’

André Hazes en Monique Westenberg haalden hun zoontje Dré vorig jaar een week eerder van school. Dat deze ze om op vakantie te kunnen gaan naar Amerika.

Maar daar zullen ze nu misschien een hoge prijs voor betalen. Yvonne Coldeweijer zegt dat het koppel voor de rechter moet verschijnen.

“Het is geëscaleerd”, laat ze weten. Vorig jaar zorgde Monique voor een hoop onrust op de basisschool van haar zoontje.

Ze had om een vrijstelling gevraagd om eerder op vakantie te kunnen vertrekken. Maar daar was niet iedereen zo blij mee.

Vooral bij andere ouders schoot dit in het verkeerde keelgat. Zij snapten niet dat Monique een voorkeursbehandeling kreeg. Deze ouders wilden natuurlijk ook wel een vrijstelling voor hun kinderen.

Yvonne onthult nu dat de school die vrijstelling nooit heeft gegeven. Wellicht mede vanwege de commotie bij de andere ouders.

Toch zijn ze gewoon op vakantie vertrokken. Yvonne vertelt: “André en Monique zijn toen, ondanks deze afwijzing, toch op vakantie gegaan.”

De school heeft het hier niet bij gelaten. “School heeft dit doorgegeven aan de leerplichtambtenaar en dit is dus geëscaleerd.”

De vakantie naar de VS wordt zo een dure zaak. Meer nog: het koppel moet voor de rechter komen.

“Nu mag André aan de rechter gaan uitleggen waarom ze deze keuze hebben gemaakt en waarom zij denken dat ze boven de wet staan.”

Bij schoolverzuim kan de rechter een boete geven tot 3.700 euro. Vanaf twaalf jaar kan de leerplichtambtenaar de leerlingen persoonlijk op hun verzuim aanspreken.

Voor de kleine Dré is dit nog niet van toepassing. Hij is immers pas zes jaar oud. In het uiterste geval kunnen de ouders voor zes maanden de cel in vliegen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder