Connect with us

Nieuwste

André Hazes en Monique voor de rechter: ‘Kinderverwaarlozing’

André Hazes en Monique Westenberg haalden hun zoontje Dré vorig jaar een week eerder van school. Dat deze ze om op vakantie te kunnen gaan naar Amerika.

Maar daar zullen ze nu misschien een hoge prijs voor betalen. Yvonne Coldeweijer zegt dat het koppel voor de rechter moet verschijnen.

“Het is geëscaleerd”, laat ze weten. Vorig jaar zorgde Monique voor een hoop onrust op de basisschool van haar zoontje.

Ze had om een vrijstelling gevraagd om eerder op vakantie te kunnen vertrekken. Maar daar was niet iedereen zo blij mee.

Vooral bij andere ouders schoot dit in het verkeerde keelgat. Zij snapten niet dat Monique een voorkeursbehandeling kreeg. Deze ouders wilden natuurlijk ook wel een vrijstelling voor hun kinderen.

Yvonne onthult nu dat de school die vrijstelling nooit heeft gegeven. Wellicht mede vanwege de commotie bij de andere ouders.

Toch zijn ze gewoon op vakantie vertrokken. Yvonne vertelt: “André en Monique zijn toen, ondanks deze afwijzing, toch op vakantie gegaan.”

De school heeft het hier niet bij gelaten. “School heeft dit doorgegeven aan de leerplichtambtenaar en dit is dus geëscaleerd.”

De vakantie naar de VS wordt zo een dure zaak. Meer nog: het koppel moet voor de rechter komen.

“Nu mag André aan de rechter gaan uitleggen waarom ze deze keuze hebben gemaakt en waarom zij denken dat ze boven de wet staan.”

Bij schoolverzuim kan de rechter een boete geven tot 3.700 euro. Vanaf twaalf jaar kan de leerplichtambtenaar de leerlingen persoonlijk op hun verzuim aanspreken.

Voor de kleine Dré is dit nog niet van toepassing. Hij is immers pas zes jaar oud. In het uiterste geval kunnen de ouders voor zes maanden de cel in vliegen.