Connect with us

Nieuwste

Agent denkt dat hij hert heeft aangereden, maar het was Esmeralda (29)

Een al te ijverige agent wilde bestuurders controleren op gebruik van een telefoon achter het stuur. Daarbij reed hij de 29-jarige Esmeralda aan. Dat gebeurde aan hoge snelheid op een weg waar hij helemaal niet mocht zijn.

Het incident vond plaats op 20 december 2021. T. had net een bakje koffie gedronken op kantoor in Maasdam. Onderweg naar huis ziet hij dat het heel druk is op de N217 en beslist om een andere route te nemen.

Hij neemt zijn werk heel ernstig, dus besluit hij om zoveel mogelijk bestuurders te beboeten die met hun telefoon achter het stuur zitten. De agent vindt dit heel ergerlijk en heeft een list om zoveel mogelijk personen te klissen.

Hij slaat een landbouwweg in, hoewel er duidelijk een bord stond dat motorvoertuigen er verboden zijn. Daar trekt T. zich lekker niks van aan. Hij is toch agent en mag doen wat hij wil.

Om overtreders op de N217 te kunnen betrappen, moet hij een stuk harder rijden. Op de provinciale weg geldt namelijk 80 kilometer per uur.

Hij rijdt op zeker ogenblik wel 90. Ook dat vindt hij maar normaal. Het is echter wel donker en nat, en er ligt modder op de weg. Na een kilometer gaat het goed fout. Terwijl hij door een bocht raast, hoort hij een harde klap. Hij denkt dat hij een hert heeft aangereden.

Maar wanneer hij uitstapt ziet hij wat hij heeft aangericht. Hij ziet een vrouw en een scooter liggen. De dame is niet meer te redden.

T. toonde berouw in de rechtbank. Huilend vertelde hij dat hij die avond beter niet meer was gaan werken.

De weduwnaar van Esmaralda wil weten waarom hij op de verboden landbouwweg onderweg was. Ook de advocaat bevestigt: “T. had daar niet moeten rijden en ook niet die hoge snelheid. Er was geen dringende noodzaak.”

Het parket deelt dezelfde mening. “Dienders hebben alleen vrijstelling wanneer dit noodzakelijk is voor zijn taak. In dit geval weegt het doel niet op tegen de risico’s. Het heeft zelfs iemands leven gekost.”

De advocaat van T. vindt echter dat agenten zo snel mogen rijden als ze willen. De rechter doet uitspraak begin juni.