-

Nieuwste

Agent denkt dat hij hert heeft aangereden, maar het was Esmeralda (29)

Een al te ijverige agent wilde bestuurders controleren op gebruik van een telefoon achter het stuur. Daarbij reed hij de 29-jarige Esmeralda aan. Dat gebeurde aan hoge snelheid op een weg waar hij helemaal niet mocht zijn.

Het incident vond plaats op 20 december 2021. T. had net een bakje koffie gedronken op kantoor in Maasdam. Onderweg naar huis ziet hij dat het heel druk is op de N217 en beslist om een andere route te nemen.

Hij neemt zijn werk heel ernstig, dus besluit hij om zoveel mogelijk bestuurders te beboeten die met hun telefoon achter het stuur zitten. De agent vindt dit heel ergerlijk en heeft een list om zoveel mogelijk personen te klissen.

Hij slaat een landbouwweg in, hoewel er duidelijk een bord stond dat motorvoertuigen er verboden zijn. Daar trekt T. zich lekker niks van aan. Hij is toch agent en mag doen wat hij wil.

Om overtreders op de N217 te kunnen betrappen, moet hij een stuk harder rijden. Op de provinciale weg geldt namelijk 80 kilometer per uur.

Hij rijdt op zeker ogenblik wel 90. Ook dat vindt hij maar normaal. Het is echter wel donker en nat, en er ligt modder op de weg. Na een kilometer gaat het goed fout. Terwijl hij door een bocht raast, hoort hij een harde klap. Hij denkt dat hij een hert heeft aangereden.

Maar wanneer hij uitstapt ziet hij wat hij heeft aangericht. Hij ziet een vrouw en een scooter liggen. De dame is niet meer te redden.

T. toonde berouw in de rechtbank. Huilend vertelde hij dat hij die avond beter niet meer was gaan werken.

De weduwnaar van Esmaralda wil weten waarom hij op de verboden landbouwweg onderweg was. Ook de advocaat bevestigt: “T. had daar niet moeten rijden en ook niet die hoge snelheid. Er was geen dringende noodzaak.”

Het parket deelt dezelfde mening. “Dienders hebben alleen vrijstelling wanneer dit noodzakelijk is voor zijn taak. In dit geval weegt het doel niet op tegen de risico’s. Het heeft zelfs iemands leven gekost.”

De advocaat van T. vindt echter dat agenten zo snel mogen rijden als ze willen. De rechter doet uitspraak begin juni.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder