-

Nieuwste

80-jarige trapt in babbeltruc en laat vreemde binnen: ‘Zelfs spaarpot voor kleinkind is weg’

Momenteel verkeert Nijmegen in staat van onrust vanwege een groep asocialen die alleenstaande, bejaarde vrouwen geld aftroggelt. En dat doen ze op een slinkse manier.

De voorbije weken zijn er drie vrouwen in de babbeltruc getrapt. En dat laat diepe sporen achter.

Saliha is 80 en woont in de Nijmeegse wijk Neerbosch-Oost. Het enige wat ze nog kan doen is huilen. Vorige zaterdag stonden er drie onbekenden voor haar deur. Met een mooi verhaaltje wisten de drie binnen te geraken. Ze namen vervolgens alle waardevolle spullen mee. Saliha kan nog altijd de slaap niet vatten.

De bejaarde dame vertelt: “Ik woon hier al vijftig jaar, en tot twee jaar geleden samen met mijn echtgenoot. Er is ons nooit iets overkomen. Het lijkt wel alsof ik in de gaten ben gehouden.”

Iets na het middaguur belde er een vrouw in het zwart gekleed aan. Aanvankelijk doet ze niet open, maar de onbekende vrouw dringt aan. Even later opent ze toch de deur. De dame zegt dat ze van de zorg is. Ze komt de ogen van Saliha checken.

De hoogbejaarde vrouw vertelt: “Ik had hier vooraf geen brief over gekregen en de vrouw bleef maar aandringen dat ze naar binnen wilde. Uiteindelijk heb ik haar dan toch binnengelaten.”

Ze vroeg de vrouw om haar schoenen uit te trekken, maar dat deed ze niet. In plaats daarvan begon ze door de woonkamer te lopen en de familiefoto’s te bekijken. Ze begon dan allerlei vragen te stellen over haar familie. “Dat vond ik ontzettend vreemd, want wie doet nou zoiets?”

Algauw heeft Saliha in de gaten dat er iets niet klopt. De vrouw wil alsmaar de kamerdeur tussen de woonkamer en de gang dichtdoen. Plots hoort ze voetstappen op de trap.

Dan staat ze plotseling oog in oog met een man. Ze begon te schreeuwen en dan merkt ze dat er nog een vrouw op de trap staat.

Daarop slaan de oplichters op de vlucht, maar de vrouw kan hen niet tegenhouden. De groep maakte een zonnebril, een tasje met geld en de spaarpot voor haar kleinkind met honderden euro’s buit.

De vrouw zegt huilend: “Het was het spaargeld van mijn enige kleindochter, ongeveer vijfhonderd euro. Nog altijd besef ik niet wat er gebeurd is. Hoe kan je dit iemand aandoen?”

De vrouw geeft nog mee dat ze echt op controle moest voor haar ogen. Saliha vraagt zich dan ook af of iemand heeft horen praten over de controle.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder