Connect with us

Nieuwste

80-jarige trapt in babbeltruc en laat vreemde binnen: ‘Zelfs spaarpot voor kleinkind is weg’

Momenteel verkeert Nijmegen in staat van onrust vanwege een groep asocialen die alleenstaande, bejaarde vrouwen geld aftroggelt. En dat doen ze op een slinkse manier.

De voorbije weken zijn er drie vrouwen in de babbeltruc getrapt. En dat laat diepe sporen achter.

Saliha is 80 en woont in de Nijmeegse wijk Neerbosch-Oost. Het enige wat ze nog kan doen is huilen. Vorige zaterdag stonden er drie onbekenden voor haar deur. Met een mooi verhaaltje wisten de drie binnen te geraken. Ze namen vervolgens alle waardevolle spullen mee. Saliha kan nog altijd de slaap niet vatten.

De bejaarde dame vertelt: “Ik woon hier al vijftig jaar, en tot twee jaar geleden samen met mijn echtgenoot. Er is ons nooit iets overkomen. Het lijkt wel alsof ik in de gaten ben gehouden.”

Iets na het middaguur belde er een vrouw in het zwart gekleed aan. Aanvankelijk doet ze niet open, maar de onbekende vrouw dringt aan. Even later opent ze toch de deur. De dame zegt dat ze van de zorg is. Ze komt de ogen van Saliha checken.

De hoogbejaarde vrouw vertelt: “Ik had hier vooraf geen brief over gekregen en de vrouw bleef maar aandringen dat ze naar binnen wilde. Uiteindelijk heb ik haar dan toch binnengelaten.”

Ze vroeg de vrouw om haar schoenen uit te trekken, maar dat deed ze niet. In plaats daarvan begon ze door de woonkamer te lopen en de familiefoto’s te bekijken. Ze begon dan allerlei vragen te stellen over haar familie. “Dat vond ik ontzettend vreemd, want wie doet nou zoiets?”

Algauw heeft Saliha in de gaten dat er iets niet klopt. De vrouw wil alsmaar de kamerdeur tussen de woonkamer en de gang dichtdoen. Plots hoort ze voetstappen op de trap.

Dan staat ze plotseling oog in oog met een man. Ze begon te schreeuwen en dan merkt ze dat er nog een vrouw op de trap staat.

Daarop slaan de oplichters op de vlucht, maar de vrouw kan hen niet tegenhouden. De groep maakte een zonnebril, een tasje met geld en de spaarpot voor haar kleinkind met honderden euro’s buit.

De vrouw zegt huilend: “Het was het spaargeld van mijn enige kleindochter, ongeveer vijfhonderd euro. Nog altijd besef ik niet wat er gebeurd is. Hoe kan je dit iemand aandoen?”

De vrouw geeft nog mee dat ze echt op controle moest voor haar ogen. Saliha vraagt zich dan ook af of iemand heeft horen praten over de controle.