Connect with us

Nieuwste

Zwangerschap tegen de wil van transman Tomas (22), die het kind wil laten weghalen

Tomas is een jonge transman uit Brussel die geconfronteerd wordt met een probleem waar veel trans mannen nooit over hoeven na te denken: een ongeplande zwangerschap.

Voor Tomas is dit een onvoorstelbare situatie omdat hij altijd heeft gedacht dat hij niet zwanger zou kunnen worden door zijn testosterongebruik. Bovendien voelt hij zichzelf als man totaal niet thuis in zijn lichaam dat nu een kind draagt.

Het is een verhaal dat pijnlijk duidelijk maakt dat de rechten en behoeften van trans personen nog steeds niet volledig worden erkend in onze samenleving.

Tomas is op jonge leeftijd al tot de conclusie gekomen dat hij als jongetje door het leven wilde gaan. Naarmate hij ouder werd, heeft hij dan ook hard gewerkt om zijn transitie tot stand te brengen.

Inmiddels gaat hij officieel door het leven als Tomas en heeft hij ook al een aantal belangrijke stappen in zijn transitie gezet, zoals het gebruik van testosteron en de verwijdering van zijn b0rsten. Hij is echter nog niet op het punt gekomen om een gesl*chtsveranderende operatie te ondergaan omdat hij momenteel een gelukkige relatie heeft.

Het lijkt erop dat de hormonenbehandelingen van Tomas niet helemaal consequent zijn geweest sinds hij naar België is verhuisd. Hij geeft aan dat hij niet goed begreep hoe het zorgsysteem daar werkte en dat hij daardoor mogelijk niet de juiste doseringen heeft gekregen.

Hoe dan ook, het resultaat was dat Tomas opeens ontdekte dat hij zwanger was. Dit was een enorme schok voor hem omdat hij altijd had gedacht dat hij geen kinderen zou kunnen krijgen.

Het feit dat Tomas ongewenst zwanger is geraakt, heeft hem enorm in verwarring gebracht. Voor hem voelt het alsof zijn lichaam nu opnieuw verraadt wie hij werkelijk is. Het idee dat hij zwanger is, maakt hem angst!g en depress!ef.

Hij voelt zich niet langer thuis in zijn eigen lichaam en durft nauwelijks nog onder de mensen te komen. Het idee om een kind te baren is voor hem volledig onverenigbaar met zijn mannelijke identiteit.

De wetgeving omtrent ab0rtus in België staat toe dat vrouwen hun zwangerschap tot 12 weken kunnen afbreken. Voor Tomas was deze termijn echter al verstreken. Hij besloot daarom om naar Nederland te gaan waar ab0rtus mogelijk is tot 22 weken zwangerschap.

Het probleem was dat hij het geld voor de ingreep niet had. Om dit op te lossen, begon hij een crowdfundingcampagne om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen.

Gelukkig was de campagne succesvol en kon Tomas naar Nederland reizen voor de ab0rtus. Hij voelt zichzelf nu opgelucht dat hij de zwangerschap achter zich heeft gelaten.

Hij beseft dat dit een emotioneel zware periode is geweest en dat het nog wel even zal duren voordat hij weer helemaal hersteld is. Toch is hij blij dat hij deze beslissing heeft genomen en dat hij weer kan zijn wie hij echt is.