-

Nieuwste

Woningbouw beschuldigt Eric (72) van fraude en wil hem uit huis zetten: ‘Woon hier al 56 jaar’

De 72-jarige Eric Lapumahina woont al 56 jaar in dezelfde woning in Maarssen. Hij zorgde voor zijn zieke ouders en bleef altijd thuis wonen, zelfs toen zijn broers en zussen vertrokken.

Maar nu moet hij weg van de woningbouw, omdat de woning nog steeds op naam van zijn moeder staat, die al 19 jaar geleden is overleden. De woningbouw beschuldigt Eric van fraude.

Het begon ongeveer een jaar geleden, toen Eric gebeld werd door de woningbouw. Ze wilden zijn moeder spreken, omdat er renovaties moesten worden uitgevoerd.

Eric gaf aan dat zijn moeder al 19 jaar niet meer leefde. Vanaf dat moment ging het snel en de woningbouw twijfelde niet en onderneemt direct actie. Binnen een paar dagen staat er een vertegenwoordiger op de stoep met een brief waarin staat dat Eric illegaal woont en moet vertrekken.

Eric is in shock en zich van geen kwaad bewust. “Ik woon hier mijn hele leven en nu word ik er gewoon uitgegooid? Hoe kan dit nu?”, vraagt hij zich af.

De woningbouw is laaiend en volgens hen heeft Eric de boel belazerd. Een woordvoerder zegt: “Kort nadat zijn vader overleed, ging in 2004 ook zijn moeder heen.

Wij hebben sindsdien gedacht dat de moeder het huis huurde. De huur werd zelfs van haar rekening betaald. Dat kan niet kloppen.”

Lapumahina kan zich niet meer herinneren hoe de zaken toen zijn afgewikkeld. “Ik heb dat natuurlijk niet expres gedaan. De huur komt trouwens van mijn eigen rekening.”

De woningbouw is dan wel onverbiddelijk, maar op straat zetten doen ze hem niet. “Dat is onmenselijk. Maar een huurwoning kun je niet erven.

Dit is een gezinswoning waar een heel gezin in kan wonen. Hij woont er alleen en dat is niet eerlijk. Zeker niet nu er een enorme woningnood is.”

Volgens Eric zijn het allemaal mooie praatjes. “Ze hebben mij helemaal niets aangeboden. Ik snap dat deze woning te groot is voor mij.

Ik woon hier met veel plezier en zulke fijne buren krijg ik er nooit meer voor terug. Maar ik sta wel open voor een andere woning, wel in de buurt.”

De woningcorporatie is inmiddels naar de rechter gestapt om Eric de woning uit te krijgen. De lokale SP-fractie probeert uitzetting te voorkomen en noemt het ‘onbegrijpelijk, onbehoorlijk en onbeschoft’.

De SP zamelt handtekeningen in, in de hoop dat Eric alsnog mag blijven wonen waar hij woont. Eric is inmiddels ten einde raad en slaapt niet meer. “Ik vind het vreselijk en weet niet zo goed wat ik nu moet doen.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder