Connect with us

Nieuwste

Willeke Alberti op visite bij zieke dochter Daniëlle op Bonaire: ‘Afscheid’

Daniëlle van ’t Schip pakte recent haar koffers voor een vakantie naar Bonaire. Daar zal ze enkele maanden verblijven.

Nu bracht ook Willeke Alberti een bezoek aan haar terminaal zieke dochter. Die ziekte houdt haar overigens niet tegen om verre reizen te maken.

Op Bonaire wil ze vooral even tot rust komen. Daniëlle is niet alleen op het eiland. Ze krijgt regelmatig bezoek van familie.

Eerder deelde ze al enkele foto’s van haar familie op Instagram, maar nu is ook haar moeder Willeke Alberti op gezoek gekomen.

In gesprek met Weekend onthult Willeke: “Ik ben net thuisgekomen. Ik was even een weekje lekker op Bonaire.”

Willeke zelf vertelt niet al te veel over dat bezoek. “Als zij dingen wil vertellen, doet ze dat zelf. Het was in Nederland zulk slecht weer dat ik dacht: ik ga even lekker naar de zon. Ik ga dan altijd naar Bonaire.”

Ze verbleef in het Van der Valk-hotel. Daarover zegt ze: “Dat doe ik al een jaar of vijftien. Dat is een tweede huis voor me, daar voel ik me thuis.”

Dat haar dochter momenteel ook op het eiland is, maakte haar keuze wel makkelijker. “Ik probeer alle tijd die ik heb te besteden aan mijn familie.”

Daniëlle van ’t Schip schreef onlangs op Instagram een laatste gedicht en dat hakt er bij veel mensen zwaar in. Het gaat over het leven en afscheid nemen. “Heengaan zal je ooit, maar vandaag kun je leven, doen, zien…”

Hoewel Daniëlle wellicht niet meer lang te leven heeft, blijft ze strijdvaardig. Ze wordt geroemd vanwege haar positieve attitude. Maar gezien de omstandigheden wordt dat alsmaar moeilijker.

Toch probeert ze er nog altijd het beste van te maken. Nu postte ze op Instagram een laatste, indrukwekkend gedicht.

“Heengaan zal je ooit.”, begint ze. “Maar vandaag, en godweet morgen, kun je leven, doen, zien. Iemand voor iemand zijn, misschien. En het verschil maken, toch, tussen onverwisselbaar uniek en om het even. Tussen d00d en leven.”