-

Nieuwste

Willeke Alberti op visite bij zieke dochter Daniëlle op Bonaire: ‘Afscheid’

Daniëlle van ’t Schip pakte recent haar koffers voor een vakantie naar Bonaire. Daar zal ze enkele maanden verblijven.

Nu bracht ook Willeke Alberti een bezoek aan haar terminaal zieke dochter. Die ziekte houdt haar overigens niet tegen om verre reizen te maken.

Op Bonaire wil ze vooral even tot rust komen. Daniëlle is niet alleen op het eiland. Ze krijgt regelmatig bezoek van familie.

Eerder deelde ze al enkele foto’s van haar familie op Instagram, maar nu is ook haar moeder Willeke Alberti op gezoek gekomen.

In gesprek met Weekend onthult Willeke: “Ik ben net thuisgekomen. Ik was even een weekje lekker op Bonaire.”

Willeke zelf vertelt niet al te veel over dat bezoek. “Als zij dingen wil vertellen, doet ze dat zelf. Het was in Nederland zulk slecht weer dat ik dacht: ik ga even lekker naar de zon. Ik ga dan altijd naar Bonaire.”

Ze verbleef in het Van der Valk-hotel. Daarover zegt ze: “Dat doe ik al een jaar of vijftien. Dat is een tweede huis voor me, daar voel ik me thuis.”

Dat haar dochter momenteel ook op het eiland is, maakte haar keuze wel makkelijker. “Ik probeer alle tijd die ik heb te besteden aan mijn familie.”

Daniëlle van ’t Schip schreef onlangs op Instagram een laatste gedicht en dat hakt er bij veel mensen zwaar in. Het gaat over het leven en afscheid nemen. “Heengaan zal je ooit, maar vandaag kun je leven, doen, zien…”

Hoewel Daniëlle wellicht niet meer lang te leven heeft, blijft ze strijdvaardig. Ze wordt geroemd vanwege haar positieve attitude. Maar gezien de omstandigheden wordt dat alsmaar moeilijker.

Toch probeert ze er nog altijd het beste van te maken. Nu postte ze op Instagram een laatste, indrukwekkend gedicht.

“Heengaan zal je ooit.”, begint ze. “Maar vandaag, en godweet morgen, kun je leven, doen, zien. Iemand voor iemand zijn, misschien. En het verschil maken, toch, tussen onverwisselbaar uniek en om het even. Tussen d00d en leven.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder