-

Nieuwste

Verdriet overheerst: Jack (11) komt om het leven na verschrikkelijk speelplaatsongeval

De politie en het parket hebben vanavond het vreselijke nieuws bevestigd dat Jack, de jongen van 11 die eerder deze week in het Belgische Ekeren zwaargew0nd raakte op school, is 0verleden.

Het was voor Jack een ongelijke strijd na een onwezenlijk 0ngeval, laat de familie weten.

“Vanmiddag om 13 uur kregen we het bericht dat onze allerliefste Jack niet meer zal wakker worden.

Hij heeft, zoals altijd, gevochten als een leeuw tot op het einde in deze oneerlijke strijd. Allerliefste vriend, bedankt dat we de ouders mochten zijn van zo’n ideale zoon als jij.

Slaap nu maar zacht, je hebt het verdiend.” Het zijn h$rtverscheurende woorden die de mama van de jongen de wereld instuurt.

Dinsdagnamiddag raakte haar zoon, Jack Horions (11), levensgev*arlijk gew0nd toen hij onder een omvallend muurtje op de speelplaats van de Sint-Vincentiusschool aan de Leugenberg in Ekeren terechtkwam.

Jack werd meteen overgebracht naar het Universitair ziekenhuis in Antwerpen (UZA). Zijn toestand was kritiek en verbeterde woensdag niet ondanks alle zorgen van de specialisten bij UZA, schrijft HLN.

“Jack was niet zomaar Jack. Jack was gemaakt uit het materiaal waar alleen superhelden van gemaakt worden: een 11-jarige topper samengesteld uit pure goedheid, beleefdheid, ijver en sportiviteit.

Superkrachten die zullen doorleven bij de talloze kinderen die hij als orgaandonor zal redden (want dat doen superhelden nu eenmaal).

Superkrachten die hij in alle geborgenheid bij zijn fantastische ouders kon ontplooien. De leegte is enorm. Het gemis begint nog maar pas.

Laat ons allemaal proberen half de superheld te zijn die Jack was. We gaan je ongelofelijk missen.”

De politie en het parket bevestigden vanavond het nieuws en roepen op tot sereniteit voor de familie, de vrienden van de familie en de school.

Zowel de familie als de school worden bijgestaan in de verwerking van het drama.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder