Connect with us

Nieuwste

Vader en zoon krijgen levenslang vanwege neersabelen dief: ‘Wereld op zijn kop’

Een vader en zoon kregen levenslang omdat ze eigenhandig afrekenden met een dief die actief was in hun wijk.

David King (56) en zijn zoon Edward (20) werden veroordeeld wegens m00rd op de 47-jarige Neil Charles. Ze vielen hem aan met een mes en een samoeraizwaard.

De vader en zoon waren zelf op zoek gegaan naar een dief die in hun wijk deuren van auto’s en huizen probeerde te openen. Ze namen het recht in eigen handen.

De politie van Suffolk zegt dat David en Edward een fascinatie hadden voor w*pens en niet de moeite namen om de politie te contacteren.

Op de bewuste nacht in juni 2021 trokken David en Edward erop uit met een mes en een samoeraizwaard. Neil Charles overleefde het niet. De dief had wel al talrijke ver00rdelingen opgelopen in het verleden.

Midden in de nacht had het noodnummer nog wel een oproep gekregen van David met de boodschap dat iemand zijn auto probeerde te stelen. Hij beweerde dat hij de dief nog probeerde te vatten, maar dat deze kon ontkomen.

De vader vertelde het callcenter ook dat hij een mes vasthad, maar kon niet zeggen of de dief het al of niet meende. Hij zei ook dat hij gewond was.

De politie kwam ter plaatse en vonden David ver weg van zijn thuisadres. Charles is later zwaargewond aangetroffen en zou in het ziekenhuis uiteindelijk bezwijken aan zijn verwondingen.

David werd ter plaatse opgepakt, terwijl Edward daags nadien werd aangehouden. Beiden ontkenden de feiten, maar in mei 2022 kregen ze levenslang.

De rechter oordeelde dat de vader en zoon er die avond bewust op uit waren getrokken om de dief ernstige schade te berokkenen.

De zus van de dief omschreef hem als een lieve en vriendelijke persoon, die nooit agressief was en zich in zo’n situatie altijd zou terugtrekken.

Ze vertelde: “We weten dat hij het verkeerde pad koos in het leven, maar hij was niet gewelddadig of agressief, en die nacht wilde hij gewoon wegvluchten.” De moeder van Edward en vrouw van David zei dat ze overwegen om in beroep te gaan.