-

Nieuwste

Peter (62) in de val gelokt door 23-jarige vrouw tijdens vakantie: ‘Te mooi om waar te zijn’

Tijdens zijn soloreis naar Letland twee jaar geleden, had de 62-jarige Peter een avontuur dat hij nooit meer zal vergeten. Hij had de reis gepland omdat hij op zoek was naar iets anders dan de standaardvakanties in Spanje.

Bovendien waren vluchten naar Riga goedkoop en besloot hij de reis alleen te maken, zodat hij zichzelf niets hoefde aan te trekken van andere reisgezellen.

Op een avond in Letland werd Peter aangesproken door een jonge dame genaamd Stefania. Ze vroeg hem om haar naar een leuk café te brengen en samen brachten ze een gezellige avond door.

Aan het einde van de avond vroeg Stefania of ze mee mocht naar Peter’s hotel en hij stemde in. Na een tijdje voelde Peter zich duizelig en viel hij in slaap.

Toen hij wakker werd, was Stefania weg en was zijn portemonnee, waar zijn vakantiegeld van 2.000 euro en bankpas in zaten, verdwenen.

Peter vermoedt dat Stefania iets in zijn drankje heeft gedaan en besefte dat hij in de val was gelopen. Hij blokkeerde zijn kaarten en liet geld overmaken via Western Union om de resterende dagen door te komen.

Sinds dit incident is Peter extra voorzichtig tijdens zijn vakanties en raadt hij andere reizigers aan om op hun hoede te zijn voor onbekende mensen, vooral als ze te mooi zijn om waar te zijn.

Het is niet ongebruikelijk dat mensen in het buitenland in de val worden gelokt door oplichters die zich voordoen als vriendelijke reisgenoten. Peter is niet de eerste persoon die slachtoffer is geworden van dergelijke oplichtingspraktijken.

Reizigers moeten altijd op hun hoede zijn voor onbekende mensen en zich bewust zijn van de risico’s. Het is ook een goed idee om altijd een oogje in het zeil te houden op persoonlijke bezittingen, zoals portemonnees, paspoorten en elektronica.

In een vreemd land zijn zonder geld kan een stressvolle ervaring zijn, vooral als je niet bekend bent met de omgeving en de taal niet spreekt.

Peter had geluk dat hij zijn paspoort nog had en dat zijn familielid hem geld kon overmaken via Western Union.

Het is belangrijk om altijd een backup plan te hebben voor noodgevallen en genoeg geld en andere belangrijke spullen mee te nemen om onaangename verrassingen te voorkomen.

Al met al is Peter’s verhaal een herinnering aan het belang van veilig reizen en het vermijden van oplichting op vakantie.

Het is belangrijk om op je hoede te zijn, vooral als je alleen reist. Door voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je genieten van een veilige en plezierige reis.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder