-

Nieuwste

Opnieuw een vraagteken bij Steenrijk Straatarm: Rijke gezin staat ingeschreven bij dit bureau!

Het populaire televisieprogramma Steenrijk, Straatarm wordt door velen graag bekeken, omdat het ons een kijkje geeft in het leven van twee totaal verschillende gezinnen.

Eén gezin leeft in weelde en heeft geen gebrek aan geld, terwijl het andere gezin zich juist moet zien te redden met een zeer beperkt budget.

Vaak ligt de sympathie van de kijker bij het arme gezin, omdat de situaties waarin zij zich bevinden schrijnend zijn en het soms lijkt alsof er geen oplossing is voor hun financiële problemen.

Onlangs was er weer een aflevering van het programma op televisie te zien waarin het rijke gezin een week in hun luxe villa verbleef en het arme gezin, bestaande uit alleenstaande moeder Samantha en haar tienjarige dochter Shirley, hier ook een week mocht doorbrengen.

Het budget van het rijke gezin was 1500 euro voor een week, wat voor het arme gezin een enorme verademing was. Zij konden eindelijk genieten van alle luxe en comfort die ze normaal niet konden betalen.

Aan het einde van de aflevering kreeg het arme gezin ook nog een cadeau van het rijke gezin: een all inclusive vakantie naar Griekenland.

Het gebaar ontroerde niet alleen het arme gezin, maar ook de kijkers thuis. Op Twitter werd dan ook massaal gereageerd op dit mooie gebaar en sommige mensen lieten zelfs weten dat ze een traantje moesten laten.

Toch worden er nu vraagtekens bij deze aflevering gezet. Het Juicekanaal Realityfbi meldt namelijk dat het rijke gezin ingeschreven staat bij een castingbureau en dus ingehuurd zou kunnen worden voor acteerwerk.

Dit roept de vraag op of het rijke gezin wel echt zo gul was als het leek en of het programma misschien niet in scène is gezet.

Het is echter nog niet duidelijk of deze beweringen kloppen en het kan ook zo zijn dat het rijke gezin inderdaad gewoon een vrijgevige actie heeft gedaan.

Het is dan ook niet nodig om het programma direct in twijfel te trekken, maar het kan wel een interessante discussie opleveren over de echtheid van televisieprogramma’s.

Al met al is Steenrijk, Straatarm nog steeds een populair programma dat ons een kijkje geeft in het leven van verschillende gezinnen.

Het kan soms confronterend zijn om te zien hoe groot de verschillen in onze samenleving zijn, maar het kan ook inspireren om te zien hoe sommige mensen ondanks hun beperkte middelen toch het beste van hun leven maken.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder