-

Nieuwste

Onweersstorm komt eraan: Hier barst het los vanavond!

Het weer is een veelbesproken onderwerp in Nederland en ook vandaag laat het zich van verschillende kanten zien.

Volgens Weer.nl kan er in het oosten van het land nog genoten worden van het zonnetje, terwijl in het westen de bewolking al snel de overhand heeft en het gaat regenen.

De zuidenwind zal gedurende de dag sterker worden, vooral aan zee zal deze vrij krachtig zijn. Gelukkig zijn de temperaturen tussen de 13 en 17 graden en dat is natuurlijk erg lekker voor de tijd van het jaar.

Vanavond zal een actieve regenzone over Nederland trekken. De regen zal vanaf de Noordzee komen en deze kan stevig uitpakken, waarbij het ook keihard zal gaan onweren.

De temperatuur zal behoorlijk dalen naar slechts zeven graden. Het is dus verstandig om een jas mee te nemen.

Op dinsdag wordt het overwegend droog en laat het zonnetje zich regelmatig zien. De temperatuur zal weer omhoog gaan en uitkomen tussen de 11 en 13 graden. De westenwind zal soms vrij krachtig zijn.

Het wisselvallige weerbeeld blijft de rest van de week aanhouden. Verwacht wordt dat de temperatuur maximaal 11 graden zal aantikken. Tussen de regen door is het zonnetje overigens ook vaak te zien.

Voor mensen die hopen op betere (weer)tijden is er goed nieuws voor volgende week. Na het volgende weekend knapt het eindelijk op.

In sommige weermodellen wordt zelfs gesproken van temperaturen boven de 20 graden. Maar voordat het zover is, is vandaag in ieder geval een dag om je warm aan te kleden en een paraplu mee te nemen.

Het weer is niet alleen belangrijk voor onze dagelijkse activiteiten, maar heeft ook invloed op onze gemoedstoestand.

Zo kan het sombere weer ervoor zorgen dat we ons ook somber voelen. Daarom is het belangrijk om ondanks het weer toch te blijven genieten van de kleine dingen in het leven en positief te blijven. Wie weet wordt het straks weer lekker warm en zonnig!

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder