-

Nieuwste

Onvoorstelbaar tragisch: Lichaam van vijfjarig meisje gevonden in vuilniszak

Op een zonnige middag in de Franse gemeente Vogezen werd het stoffelijk overschot van een vijfjarig meisje gevonden.

Het lichaam was verstopt in een vuilniszak, die was achtergelaten in een flat in de buurt van Rambervillers. Het trag!sche nieuws zorgde voor een schokgolf in het kleine dorpje en ver daarbuiten.

Bronnen rondom het onderzoek meldden dat een 16-jarige jongen is gearr*steerd en dat de p0litie het lichaam heeft gevonden in het appartement van zijn moeder. De moeder van het meisje had kort daarvoor haar dochtertje als vermist opgegeven.

Het is moeilijk te bevatten hoe iemand een onschuldig vijfjarig kind zoiets verschr!kkelijks kan aandoen. Het is nog moeilijker te begrijpen hoe een jonge tiener met psychiatrische stoornissen in staat was om zo’n gruwel!jke daad te plegen.

Maar dat is precies wat er is gebeurd. De jongen zou volgens getuigen de afgelopen dagen door het dorp hebben gezworven met zijn fiets en meerdere kleine meisjes hebben gevraagd mee te komen naar zijn appartement om een kat te krijgen.

Deze informatie geeft een zorgwekkend beeld van de mentale staat van de jongen. Het feit dat hij slechts enkele weken geleden uit een psychiatrische instelling was ontslagen, nadat hij ‘genezen’ was verklaard, maakt het nog verontrustender.

Het roept vragen op over de manier waarop psychiatrische patiënten worden behandeld en of het mogelijk is om te voorkomen dat ze in de toekomst vergelijkbare m!sdaden begaan.

Het is duidelijk dat er meer moet worden gedaan om mensen met psychische problemen te helpen. Er moet betere ondersteuning en behandeling beschikbaar worden gesteld voor degenen die l!jden aan geestelijke gezondheidsproblemen, vooral voor jongeren.

Er moet meer aandacht worden besteed aan de risico’s van terugval na ontslag uit een psychiatrische instelling en er moeten systemen worden opgezet om patiënten op lange termijn te volgen en te ondersteunen.

De trag!sche d00d van het vijfjarige meisje is een herinnering aan de noodzaak van bewustwording en actie op het gebied van geestelijke gezondheid.

Het is belangrijk dat we als samenleving samenwerken om te voorkomen dat vergelijkbare misdaden in de toekomst plaatsvinden.

Dit kan alleen worden bereikt door middel van een gecoördineerde inspanning van de overheid, gezondheidszorginstanties, familieleden en de gemeenschap als geheel.

De situatie in Vogezen heeft geleid tot een gevoel van sh0ck en rouw in het dorpje en ver daarbuiten.

De ouders van het meisje, evenals haar familie en vrienden, zullen ongetwijfeld de komende tijd door een zeer moeilijke periode gaan. Het is belangrijk dat de gemeenschap zich om hen heen verzamelt en hen steunt tijdens deze uitdagende tijd.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder