-

Economie

Onthulling: Maxime Meiland gebruikt al jarenlang antidepressiva

Maxime Meiland

Maxime Meiland, bekend van de realityserie ‘Chateau Meiland’, heeft in een interview met Grazia een heftige onthulling gedaan over haar mentale gezondheid.

De 27-jarige blondine blijkt al enkele jaren zware antidepressiva te slikken. Volgens Maxime is depressiviteit een bekend verschijnsel binnen haar familie en mist ze een stofje in haar lichaam waardoor ze snel down kan raken.

Maxime vertelt dat ze de dosis van haar antidepressiva na de geboorte van haar dochter Vivé heeft opgehoogd.

Ze voelde dat het niet goed ging en vroeg haar huisarts om advies. Hoewel ze van nature heel sterk is, kan het soms gewoon too much zijn, vooral met al het werk en twee kleine kinderen.

Dankzij de medicatie is ze een stuk stabieler geworden. Ze hoopt met haar openhartige verhaal anderen te inspireren om ook hulp te zoeken.

Het is niet de eerste keer dat Maxime open is over haar mentale gezondheid. In het verleden heeft ze aangegeven zich in haar tienerjaren extr*em slecht te hebben gevoeld.

Door haar ervaringen hoopt ze anderen te laten zien dat het niet iets is om je voor te schamen. Er zijn veel jonge ouders die worstelen met hun mentale gezondheid.

Maxime is momenteel druk bezig met haar gezin en haar werk. Ze sluit een derde kindje niet uit, maar voorlopig vinden ze het goed zo. “Die drukte is het enige waar ik soms moeite mee heb, maar verder ben ik een heel gelukkig en tevreden mens!’’

De onthulling van Maxime roept de vraag op of haar geschreeuw en verwaand gedrag in ‘Chateau Meiland’ wellicht een verband hebben met haar depressiviteit en medicatiegebruik.

Het is bekend dat antidepressiva soms als bijwerkingen hebben dat mensen agress!ef of juist onverschillig worden. Het is echter niet aan ons om hier uitspraken over te doen.

Wat wel duidelijk is, is dat Maxime een belangrijk signaal afgeeft door haar ervaringen te delen. Er rust nog steeds een taboe op het praten over mentale gezondheid, met name onder jonge ouders.

Het is daarom goed dat Maxime hier open over is, zodat anderen zich gesteund voelen om ook hulp te zoeken.

Het is belangrijk om te benadrukken dat depressie een ernstige ziekte is en dat het belangrijk is om op tijd hulp te zoeken. Medicatie kan daarbij helpen, maar het is geen oplossing op de lange termijn.

Het is belangrijk om te werken aan de oorzaken van de depressie, bijvoorbeeld door therapie te volgen of te werken aan veranderingen in levensstijl.

Tot slot laat Maxime zien dat depressie en medicatiegebruik geen tekenen zijn van zwakte, maar van kracht. Het is moedig om open te zijn over je ervaringen en anderen te inspireren om ook hulp te zoeken.

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder