Connect with us

Nieuwste

Lonneke vergeet 2 flessen wijn te scannen in Albert Heijn: ‘Twee jaar winkelverbod’

Lonneke (38) ging deze week boodschappen doen in de Albert Heijn. Na afloop kreeg ze een winkelverbod van twee jaar.

Een medewerker betrapte de moeder op winkeldiefstal. Ze had namelijk twee flessen wijn niet gescand.

Lonneke is niet meer welkom bij de AH in Huissen, en evenmin in de filialen in Gendt en Bemmel. Ze is er helemaal kapot van.

De moeder was met haar twee kindjes en nog een kind van een vriendin in de supermarkt. Ze wilde daarna gezellig gaan eten met vrienden.

Boodschappen doen met kinderen is soms een hele uitdaging. Ze had de kinderen gezegd dat ze geen snoepje zouden krijgen als ze zich niet zouden gedragen.

Omdat ze een pinot grigio in de aanbieding zag aan 8,49 euro, besloot ze twee flessen wijn te kopen. Daarna ging ze met haar boodschappen naar de zelfscankassa.

“Ik had geen tas, dus scande ik een plastic tas. Ik heb er geen herinnering aan of ik die twee flessen wijn nu wel of niet heb gescand.”

“De zwaarste voorwerpen doe ik altijd onderin de tas, de flessen wijn dus. Het is mijn grootste angst om iets niet te scannen en daarom check ik goed.”

Opnieuw lukt het checken niet. Ze was druk bezig met haar kinderen, dus loopt ze na het afrekenen door de poortjes.

Maar dan loopt het fout. “Een medewerkster kwam op me afgestormd en zei: ‘jij bent aangehouden voor winkeldiefstal’.”

De vrouw vervolgt: “Ik dacht: is dit een grap? Maar ik hoefde niet eens te reageren, want de medewerkster had gezien dat ik de flessen niet gescand had.”

Lonneke weet niet wat er aan de hand is en zakt door de grond van schaamte. Enkele medewerkers nemen haar apart in een kamertje.

“Ze zeiden meteen dat ik een winkelverbod zou krijgen van twee jaar. Toen pas drong het tot me door: ik werd gezien als een dief.”

“Ik begon te huilen, voelde me tot op het bot vernederd. Of Albert Heijn aangifte heeft gedaan, weet ik niet.” Ze beseft dat fouten gevolgen kunnen hebben. “Maar dat los je dan gewoon met elkaar op en je gaat in gesprek.”

“Dat was hier helemaal niet mogelijk. Waarom zou ik stelen? Ik ben een trouwe klant en heb nooit wat gepikt. Ik heb zelfs 800 euro aan koopzegels op mijn bonuskaart.”

“Sterker nog, ik heb zelfs Premium (een abonnement van de supermarkt waarmee je meer spaarpunten kunt verzamelen.) ”Ik heb dit niet bewust gedaan.”

Ze vindt dat ze onmenselijk behandeld is. “Ik voel me een slechte moeder. Dat winkelverbod interesseert me niet eens zoveel, het gaat me om de manier waarop. Om gezien te worden als een ordinaire dief. Dat vind ik zo erg. Ik ga nooit meer naar zelfscankassa’s.”