-

Nederland

Koningin Máxima verklapt per ongeluk plannen voor invoer digitale euro

Het ministerie van Financiën heeft Koningin Máxima gemaand om terughoudend te zijn in haar uitspraken over de invoering van de digitale euro. Hoewel de koningin een voorstander is van de digitale munt en daar eerder enthousiast over heeft gesproken, hebben mensen op sociale media negatief gereageerd op haar opmerkingen.

Dit heeft het ministerie doen besluiten om haar erop te wijzen dat teveel uitspraken over de digitale euro onrust kunnen veroorzaken. Het ministerie wil voorkomen dat de digitale euro in bepaalde kringen als een “wappie-magneet” wordt gezien en heeft de koningin daarom gevraagd om terughoudend te zijn.

Máxima heeft eerder pleidooien gehouden voor de digitale euro, waarin ze de voordelen benadrukte zoals het toegankelijker maken van financiële diensten voor iedereen in de wereld.

Het ministerie heeft echter aangegeven dat de invoering van de digitale euro nog niet definitief is en dat de Europese Unie hier nog over moet beslissen.

Het lijkt er echter op dat de invoering van de digitale euro onvermijdelijk is, en de Europese Commissie zal naar verwachting op korte termijn met een voorstel komen.

Het is opvallend dat de koningin na het signaal van het ministerie geen nieuwe toespraken heeft gehouden waarin de digitale euro aan bod kwam.
koningin Máxima

Hoewel het ministerie beweert dat het slechts om een advies gaat en dat ze Máxima niet het zwijgen hebben opgelegd, lijkt het erop dat de koningin zich bewust is van de gevoeligheid van het onderwerp en terughoudend wil zijn in haar uitspraken.
Willem-Alexander en Máxima

Het is begrijpelijk dat het ministerie van Financiën zich zorgen maakt over de mogelijke reacties op de invoering van de digitale euro.

Er zijn zorgen over privacy en controle, en sommige mensen zien de digitale euro als een bedreiging voor de financiële vrijheid. Het is daarom belangrijk dat er zorgvuldig wordt omgegaan met dit onderwerp en dat er voldoende aandacht is voor de zorgen en belangen van alle betrokkenen.
Máxima

Het is te hopen dat er een open en constructieve discussie kan plaatsvinden over de invoering van de digitale euro, zodat we uiteindelijk een weloverwogen beslissing kunnen nemen over de toekomst van ons geldsysteem.

En wie weet, misschien kan Koningin Máxima daar toch nog een rol in spelen, zij het op een meer terughoudende manier.

Nederland

Maxime Meiland ziet zich geconfronteerd met aanzienlijke financiële uitdagingen: ‘Niemand lijkt bereid die grot voor 2,2 miljoen euro te kopen!’

Maxime Meiland en haar vriend Leroy Molkenboer besloten eerder dit jaar een villa te verwerven met een aanzienlijke prijskaart van maar liefst 2,2 miljoen euro.

Echter, nog geen jaar later blijkt dat het huis behoorlijk wat gebreken vertoont en een energielabel G heeft.

Dit label, waarbij ‘G’ staat voor ‘Grot’, werd onthuld door tv-makelaar Alex van Keulen in RTL Boulevard.

Alex legde uit: “Er zijn ook huizen te koop voor dezelfde prijs, maar met een energielabel A. Ja, G staat echt voor grot. Dat betekent dat je constant moet blijven verwarmen.

Het aanbrengen van muurisolatie in zo’n woning is een kostbare zaak, denk aan meer dan 100 duizend euro om dit te herstellen. Ik wens ze veel succes, maar ik heb het gevoel dat deze woning nog wel even te koop zal blijven staan.”

Ondertussen blijkt dat Maxime en Leroy recentelijk twee aangrenzende percelen hebben verworven om twee afzonderlijke huizen te laten bouwen.
Maxime Meiland

De exacte plannen zijn nog onduidelijk, maar het lijkt erop dat ze niet samen onder één dak willen wonen, maar naast elkaar.

De bouwwerkzaamheden moeten nog van start gaan, en zelfs de eerste heipaal is nog niet de grond in gegaan. Maxime heeft echter dringend tijd nodig om haar villa te verkopen, gezien de maandelijkse hypotheeklasten van 14.000 euro en de oplopende stookkosten nu de winter nadert.
Maxime Meiland
Het komt vaak voor dat huizen met een energielabel en prijsklasse als deze jarenlang te koop blijven staan. Gedurende deze periode blijven de kosten opstapelen voor Maxime en Leroy. Hopelijk kunnen Martien en Erica bijspringen in geval van nood.

Lees verder