-

Nieuwste

Hond van terminaal ziek baasje vindt nierdonor op strand: ‘Kans van 1 op 22 miljoen’

In vele gevallen is er een beetje geluk nodig om een slechte situatie te doen kantelen. Dat was ook het geval voor Lucy Humprey (44). Zij had zodanig last van haar nieren dat de dokters haar nog maar vijf jaar gaven.

Daar kwam dankzij een toevallige ontmoeting op het strand verandering in. Nu wacht Lucy weer een veelbelovende toekomst.

Vooral haar hond Dobie speelde daarbij een opmerkelijke rol. Op het strand bleef de dobermann maar naar dezelfde onbekende dame rennen.

Uiteindelijk zou Katie James de geschikte nierdonor zijn voor Lucy. De kans om een geschikte donor te vinden is amper 1 op 22 miljoen.

Lucy lijdt aan lupus. Dit is een chronische auto-immuunziekte die leidt tot ontstekingen van de organen. In 2019 kreeg ze een hard oordeel: haar nieren waren zo slecht dat ze nog maar vijf jaar had. Zonder transplantatie…

In juni 2021 ging ze samen met haar partner Cenydd op vakantie naar een dichtbijgelegen strand in Barry. Daar zouden ze geen spijt van krijgen.

Ze parkeerden hun camper bij het strand en maakten alles klaar voor een barbecue. Lucy vertelt wat er dan gebeurde.

“We hadden onze twee dobermannen mee. “Indie zocht plots het gezelschap op van een vrouw die honderd meter verderop zat. We riepen haar snel terug, want zo’n hond kan best intimiderend overkomen. Maar onze viervoeter bleef heen en weer rennen. Uiteindelijk stapten we zelf richting de vrouw om ons te verontschuldigen.”

Katie had er echter niet het minste probleem mee. “Ze had zelf ook een lastige periode achter de rug, dus nodigde ik haar uit voor onze barbecue.”

““Ze had drank meegenomen, maar die moest ik weigeren omdat ik nierdialyse onderging. Ik legde uit wat er juist scheelde, daarop liet ze weten dat ze zich net geregistreerd had als nierdonor.”

An wie zou Katie deze nier dan wel afstaan. Ze antwoordde: “Aan wie het maar wil.” Ze wisselden gegevens uit en daags nadien namen ze al contact op met de donorcoördinator.

Uit de testen bleek dat Katie de ideale match was. “olgens de chirurg had ik maar één kans op 22 miljoen om een geschikte donor te vinden. De situatie leek hopeloos omdat ik lupus heb.”

Op 3 oktober 2022 vond de ingreep plaats en die was een succes. De partner van Lucy vertelt: “In de voorbije vijf jaar moest Lucy heel erg letten op wat ze dronk en at. Nu zijn al die problemen van de baan.”

Cenydd besluit: “Het enige nadeel voor Katie is dat ze er voortaan mijn flauwe grappen moet bijnemen. Ze dreigde er al mee haar nier terug te eisen als ik daar niet mee stop. Ach, met dit verhaal willen we aantonen dat er altijd hoop is. Mijn vrouw heeft haar leven terug, en dat dankzij een volslagen onbekende.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder