-

Nieuwste

Foutieve diagnose: Kim (36) nu te laat behandeld

Het tragische verhaal van Kim de Vries uit Overdinkel heeft veel mensen geraakt. Op De Gelderlander (online nieuwssite) verscheen onlangs een artikel waarin wordt beschreven hoe deze jonge vrouw in de bloei van haar leven werd getroffen door een onverwachte ziekte. Kim was een sportieve vrouw die vier keer per week aan yoga deed en zich fit voelde, totdat ze zich in oktober vorig jaar bij een arts meldde vanwege duizeligheid.

Kim en haar man Rick hadden elkaar al ontmoet toen ze beiden veertien jaar oud waren. Na een huwelijk kregen ze twee kinderen, Jax en Day.

Helaas is het andere meisje van de meisjestweeling overleden. Kim en Rick leidden een gelukkig leven, totdat Kim zich zorgen begon te maken over haar gezondheid.

De huisarts dacht in eerste instantie dat Kim gewoon te druk was en dat haar duizeligheid daardoor kwam. Toen de klachten bleven aanhouden, deed Kim yoga-oefeningen, maar ook dat bood geen uitkomst.

De huisarts schreef uiteindelijk medicijnen voor, maar ook die hielpen niet.

Rick vertelt dat Kim het gevoel had dat er iets in haar hoofd niet in orde was. Ze ging daarom terug naar de arts, maar die dacht nog steeds dat er niets aan de hand was omdat ze geen uitvalverschijnselen vertoonde.

Mogelijk was het migraine of hyperventilatie, of het kwam door haar spiraaltje. Uiteindelijk bleek uit een scan in het Medisch Spectrum in Enschede dat Kim een tumor in haar hoofd had.

Volgens Rick en zijn familie is er in de aanloop naar een behandeling veel misgegaan. Een arts heeft gezegd dat Kim eerder geopereerd had moeten worden. Toen de familie aandrong op ingrijpen, werd er gewezen op beperkte mogelijkheden in het weekend. Dit is volgens Rick onacceptabel. Na de operatie ging het echter snel bergafwaarts met Kim.

Toen haar man werd gebeld met de mededeling dat de revalidatie een lang proces zou worden, kreeg hij een paar minuten later te horen dat Kim was overleden. Ze had geen pupilreflex meer en is op 4 april jongstleden heengegaan.

De familie is kapot van verdriet en overweegt juridische stappen tegen het Medisch Spectrum in Enschede. Rick zegt dat dit nooit meer mag gebeuren, vooral niet bij iemand die zo fit en vitaal is als Kim.

De condoleance werd druk bezocht en bijna 2.000 mensen betuigden hun steun. Het crematorium was tot de nok toe vol. Kim had veel vrienden en familieleden die haar in hun hart droegen.

Het is hartverscheurend om te horen hoe een jonge vrouw als Kim zo plotseling uit het leven is weggerukt.

Haar familie en vrienden hebben ongetwijfeld een enorm verdriet en zullen nog lange tijd moeten rouwen om haar verlies. Het is begrijpelijk dat zij zich afvragen of er niet meer gedaan had kunnen worden om Kim te redden.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder