Connect with us

Economie

Familieleden nemen verdrietig afscheid van Rob de Nijs (80)

Het nieuws dat Rob de Nijs gisteravond met sp0ed werd opgenomen in het ziekenhuis en last had van ademhalingsproblemen, heeft veel mensen gesch0kt. De tachtigjarige zanger is een legende in de Nederlandse muziekwereld en heeft vele generaties weten te raken met zijn nummers.

Zijn bandlid en manager Frank Janssen heeft bevestigd dat er grote zorgen zijn, maar de familie heeft nog niet veel informatie gegeven over de toestand van de zanger.

Rob de Nijs werd opgehaald nadat hij onwel was geworden voor de televisie in zijn woning in Bennekom. Zijn vrouw Jet heeft mond-op mondbeademing bij Rob toegepast totdat de hulpdiensten arriveerden.

Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd en wat de oorzaak is van zijn ademhalingsproblemen. Wel weten we dat hij ’s avonds iets opknapte en bij kennis was, maar dat zijn toestand later weer achteruitging. De familie van De Nijs is gevraagd om naar het ziekenhu!s te komen en de zanger is per amb!lance vervoerd.

Rob de Nijs heeft een lange carrière in de muziekwereld achter de rug en heeft vele hits op zijn naam staan, zoals Malle Babbe, Zet een kaars voor je raam vannacht en nummer 1-hit Banger hart. Hij won in 1962 een talentenjacht en mocht drie liedjes maken.

De eerste twee flopten, maar de derde (Ritme van de regen) werd een groot succes. Hij werd direct een tieneridool en ontving later zelfs nog een Gouden Harp en een Edison.

Hoewel Rob de Nijs een zeer succesvolle carrière heeft gehad, heeft hij ook te maken gehad met de z!ekte van Parkinson. Zijn toestand gaat steeds harder achteruit en vorig jaar gaf hij zijn afscheidsconcert in de Ziggo Dome.

Zijn vrouw Jet geeft regelmatig updates over hoe het met haar man gaat en hoewel ze al meermaals heeft aangegeven dat “het einde nadert”, wil ze daar liever niet bij stilstaan. “Dat is niet lekker leven, dus dat doen we zo min mogelijk.”

Het is nog niet duidelijk wat de toestand van Rob de Nijs op dit moment is, maar het nieuws van zijn opname in het ziekenhuis heeft veel mensen geraakt. Vele fans hebben hun steun betuigd en wensen hem een spoedig herstel toe.

Rob de Nijs heeft een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse muziekgeschiedenis en zijn nummers zullen nog lange tijd door vele mensen worden beluisterd. We hopen dat hij snel weer beter wordt en zijn geliefde muziek weer kan maken en delen met zijn fans.