Connect with us

Nieuwste

Dubbele klap voor gezin na verlies van kindje en ernstige ziekte van broertje (3)

Een Pools gezin dat in België woont, maakt op dit moment een ongelooflijk moeilijke tijd door. Enkele jaren geleden verloren ze hun kindje, maar nu is zijn broertje van slechts drie jaar ook ernstig ziek.

Het jongetje vecht momenteel tegen een agressieve vorm van kanker en de ouders zijn er kapot van.

In 2015 verhuisde vader Piotr Szkodny vanuit Polen naar België, op zoek naar een beter leven en meer kansen voor zijn kinderen.

In 2018 voegden zijn vrouw Magdalena (34), zoon Sebastian (6), dochter Maya (13) en hun jongste zoontje Leon (3) zich bij hem in Lochristi.

Eind februari kreeg Leon plotseling koorts en pijn in zijn been. Eerst dacht men aan een heupontsteking, maar al snel kwam er schrikbarend nieuws uit de testen: Leon had een tumor van zes centimeter in zijn bijnier.

Artsen gaven hem slechts 50 procent kans op genezing en het kleine jochie moet nu een loodzwaar traject afleggen.

De behandeling bestaat eerst uit 80 dagen chemotherapie, in tien sessies van drie dagen in het ziekenhuis en vijf dagen thuis. Als die aanslaat, volgen nog een operatie, immuuntherapie en een beenmergtransplantatie.

Leon zelf weet pas sinds een week wat er met hem aan de hand is. Hij heeft nauwelijks nog haren en is in drie weken tijd al 2,5 kilo afgevallen.

Omdat Leon nog zo klein is, beseft hij niet goed wat er aan de hand is. Soms wil hij niet naar het ziekenhuis en verstopt hij zich onder de trap wanneer een verpleegster een zware injectie komt zetten.

Het gezin heeft al eerder een kind verloren, toen zoon Nicolas werd geboren met een genetische afwijking en slechts 13 maanden werd. Het verdriet om Leon is dan ook onbeschrijfelijk.

Moeder Magdalena heeft inmiddels een peperduur, experimenteel vaccin in New York gevonden dat 350.000 euro kost. Het is niet zeker of het daadwerkelijk zal helpen, maar het gezin is een crowdfunding gestart om het geld bij elkaar te krijgen.

“Het is experimenteel, maar ik moet het proberen”, zegt Magdalena. De familie hoopt dat het vaccin Leon kan redden en dat ze eindelijk weer een beetje geluk in hun leven kunnen vinden na alle pijn en ellende.

Verdriet
Het gezin is zeven jaar geleden al afscheid nemen van een kind. Zoon Nicolas werd geboren met een genetische afwijking. Hij werd slechts 13 maanden.

Na de geboorte van Sebastian, volgde Leon. ”We vonden onze draai weer, het leven ging door. Er waren mooie dingen. En nu dit. Waarom? Ik begrijp het niet en bid elke dag.”

Crowdfunding
De familie is inmiddels een crowdfunding gestart. Moeder Magdalena heeft een peperduur, experimenteel vaccin in New York gevonden.

Het vaccin kost 350.000 euro en het is niet zeker of het daadwerkelijk helpt. Toch wordt er flink geld ingezameld. ”Het is experimenteel. Maar ik moet het proberen”, aldus Magdalena.

Onder de trap
Omdat Leon zo klein is, beseft hij niet goed wat er aan de hand is. Soms wil hij niet naar het ziekenhuis en begint hij te huilen voor de deur.

Wanneer een verpleegster een zware injectie komt zetten, verstopt hij zich onder de trap. Hij hoopt dat niemand hem zal zien.