-

Nieuwste

Drie tieners gooien steen door voorruit: Alexa (20) overleeft het niet

P0litiewoordvoerster Jacki Kelly omschrijft de 20-jarige Alexa Bartell als volgt: “Een prachtige jonge vrouw met haar hele leven nog voor zich.”

De jongedame kwam op 19 april om toen iemand een grote steen door de voorruit van haar auto gooide. Nu kon de p0litie drie verd*chten identificeren.

Het gaat om drie jongeren van achttien jaar die nog bij hun ouders in Arvada wonen. Joseph Koenig, Nicholas ‘Mitch’ Karol-Chik en Zachary Kwak worden beschuldigd van m00rd met voorbedachten rade door zware onverschilligheid.

Dat geldt voor mensen die de intentie hebben om iemand te d0den, maar niet een bepaald individu voor ogen hebben.

Aan de hand van tips en telefoononderzoeken kon de p0litie hen dinsdagavond aanh0uden. Ze zitten nu vast.

Ze gooiden stenen van 10 tot 15 centimeter groot, die om en bij de 1 tot 2 kilogram wogen. Een steen belandde tegen de voorruit van Alexa.

De steen raakte de vrouw en ze 0verleefde het niet. Volgens de p0litie was de steen de oorzaak van haar 0verlijden.

De jongens gooiden de stenen uit een rijdende auto. Het is nog niet geweten wie er toen achter het stuur zat.

“We denken dat het voertuig in de andere richting reed dan de slacht0ffers”, voegt de woordvoerster er nog aan toe.

In nacht van dinsdag op woensdag werd de familie van Alexa op de hoogte gebracht van de doorbraak in het onderzoek.

Daarover zegt Kelly: “Ze zijn gewoon heel dankbaar. Ze kampen met het grootst mogelijke verlies, maar dit is het begin van de nieuwe reis die ze moeten ondernemen.”

“Deze zaak heeft veel mensen diep geraakt. Dit was een prachtige jonge vrouw met haar hele leven nog voor zich, die simpelweg naar huis aan het rijden was.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder