-

Nieuwste

Dit stel besteedt wekelijks 562 euro aan eten: ‘Niets wordt weggegooid’

Het Belgische paar Guido (66) en Trees (66) geven wekelijks ongeveer 562 euro uit aan voeding van hoge kwaliteit en duurzaamheid. Het echtpaar is er trots op dat er niets van hun voedselaankopen in de prullenbak belandt.

Als duurzaamheidscoach en ambassadeur van Food Winners, zijn ze sterk gemotiveerd om gezinnen te inspireren om geen eten weg te gooien, omdat het een groot probleem is dat mensen gemiddeld een derde van hun voedsel weggooien.

Het koppel hecht veel waarde aan seizoensgebonden, lokaal en biologisch voedsel. Ze bezoeken regelmatig diverse winkels om hun voedsel te kopen.

Groenten worden gekocht bij een bio-boerderij, waar ze vers en sappig zijn, in tegenstelling tot de vezelige en harde groenten die vaak in supermarkten worden verkocht.

Het echtpaar koopt brood alleen bij een bakker die het vers maakt, vis bij een visboer en vlees bij een slager.

Guido en Trees vinden duurzaamheid en kwaliteit belangrijk en laten geen rommel in hun huis toe, zelfs geen conservenblik.

Ze volgen een opleiding wildplukken om vlierbloesems, kamille, geranium, rimpelrozen en lindebloesem te verzamelen, die ze in hun thee en gerechten verwerken. In hun tuin hebben ze ongeveer twintig soorten verse kruiden zoals oregano, salie en rozemarijn.

In de keuken staat Trees en zij verpakt vis en vlees goed, zodat het langer eetbaar blijft. Het echtpaar gebruikt ook een vacuümmachine om ingrediënten zuurstofvrij te verpakken, zodat deze langer houdbaar blijven.

Sla wordt in een plastic zak in de koelkast bewaard om krokant te blijven en restjes zijn zeldzaam. Trees maakt vaak gemengde salades waarin allerlei ingrediënten worden verwerkt en elke dag staat er soep op het menu.

Als er groenten zijn die over de datum dreigen te raken, worden ze in een stoofpotje verwerkt.

Het echtpaar heeft een compostbakje onder de spoelbak en twee compostvaten buiten, waar ze compost produceren die weer wordt gebruikt voor hun planten en kruiden in de tuin.

Ze hadden eerst twee koelkasten, maar een van hen staat nu uit omdat ze het niet meer nodig hebben.

Het koppel geniet in het weekend van lunch buitenshuis, waarbij ze ongeveer 150 euro op zaterdag en 200 euro op zondag uitgeven.

Guido en Trees zijn gepassioneerd over gezond en duurzaam eten en hopen anderen te inspireren om minder voedsel te verspillen en te kiezen voor seizoensgebonden, lokaal en biologisch voedsel van hoge kwaliteit.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder