-

Nieuwste

Dalai Lama onder vuur: Hij liet een kind aan zijn tong zuigen

De Dalai Lama, de spirituele leider van de Tibetaanse boeddhisten, heeft zijn excuses aangeboden na het verschijnen van een video waarin hij een jongen aan zijn tong laat zuigen. De video werd breed verspreid op sociale media en veroorzaakte veel ophef.

In de video is te zien hoe de Dalai Lama een jongen bij een openbare ontmoeting op de lippen kust en hem vervolgens vraagt om aan zijn uitgestoken tong te zuigen. De 87-jarige leider bood zijn excuses aan via zijn Twitter-account en verklaarde dat de jongen hem vroeg om een knuffel te geven. Het is niet duidelijk waarom de Dalai Lama hem vervolgens vroeg om aan zijn tong te zuigen.

In zijn verklaring bood de Dalai Lama zijn excuses aan aan de jongen, zijn familie en “zijn vele vrienden over de hele wereld” die hij had gekwetst.

Hij legde uit dat hij mensen die hij ontmoet vaak op een ondeugende en speelse manier plaagt, zelfs in het openbaar en voor de camera.

Op sociale media reageerden veel mensen verontwaardigd op de video en beschreven het incident als “ongepast” en “walgelijk”. De Indiase kinderrechtenorganisatie HAQ Centre for Childs Rights sprak ook haar afkeuring uit over de beelden en verklaarde dat het in de video “zeker niet gaat om een culturele uiting” en dat “zelfs als het wel zo was, zulke uitingen onacceptabel zijn”.

Dit is niet de eerste keer dat de Dalai Lama in opspraak is gekomen. In 2019 bood hij ook al zijn excuses aan na een spraakmakend interview met de BBC, waarin hij opmerkingen maakte over de aantrekkelijkheid van een vrouwelijke opvolger. En in 2015 liet hij weten dat een vrouwelijke Dalai Lama knap moest zijn omdat ze anders “niet veel nut” zou hebben.

Ondanks deze controverses blijft de Dalai Lama een gerespecteerd figuur in de boeddhistische gemeenschap en daarbuiten.

Zijn pogingen om wereldvrede te bevorderen en de aandacht voor mensenrechten en milieu-uitdagingen hebben wereldwijd respect en bewondering gekregen. Het is te hopen dat hij in de toekomst zijn boodschap van liefde en vrede kan blijven verspreiden zonder controverse.

Bekijk de video hieronder:

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder